avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura in caz de accident minor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura in caz de accident minor

Seara asta am avut un accident minor cu masina. Din neatentie am lovit o alta masina parcata. Pagubele inregistrate la cealalta masina o oglinda partial sparta si o urma de lovitura in spatele celeilalte masini ( am lovit-o cu oglinda masinii mele).
In urma accidentului proprietarul nefiind prezent am lasat o notita cu detaliile necesare ca sa ma poata contacta in vederea rezolvarii problemei.
Intrebarea mea ar fi daca mai trebuie sa fac altceva sau daca trebuie sa merg la politie sa raportez accidentul pentru a evita situatia in care proprietarul respectivei masini nu ma contacteaza din diverse motive si se prezinta la politie reclamand accidentul (caz in care presupun ca pot fi invinuit ca am parasit locul accidentului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 23:54, 7 Septembrie 2012
Accidentele minore acum se rezolva prin procedura amiabila , daca ambele parti au ausigurare , fara implicarea politiei . Prin urmare daca vreti sa fiti corect , asteptati 1-2 zile sa fiti contactat , dupa care puteti raporta incidentul la politie.
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna Kadrian123 Kadrian123 Am avut primul meu accident rutier și nu am la cine sa apelez doar la acest site îmi puteți spune și mie cum sa scriu Declarația mea corect deoarece nu mi ... (vezi toată discuția)
Am cheltuit o mulțime de bani din cauza unor acuzații dovedit false despre un incident auto. pot obține daune morale și materiale? cristiandrei1975 cristiandrei1975 Buna ziua! Va solicit punctul de vedere la urmatorul aspect: Am fost implicat in urmatorul incident de circulatie: in luna august, in timp ce ma deplasam cu ... (vezi toată discuția)
Mi-au ridicat permisul de conducere cristiandrei1975 cristiandrei1975 Buna dimineata! Am nevoie, urgenta, de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea cauza: Ieri, in timp ce ma deplasam spre Calarasi, am observat ca in padurea ... (vezi toată discuția)