avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mi-au ridicat permisul de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mi-au ridicat permisul de conducere

Buna dimineata!
Am nevoie, urgenta, de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea cauza:
Ieri, in timp ce ma deplasam spre Calarasi, am observat ca in padurea Ciornuleasa, pe sensul meu de mers, se afla stationate doua masini. Am claxonat de la distanta, am redus viteza si m-am angrenat in depasire. In dreptul lor am auzit o bubuitura si am vazut ca mi s-a spart geamul din dreapta al masinii. Am oprit imediat si m-am deplasat sa vad ce s-a intamplat. Una dintre persoanele prezente la acele masini mi-a spus initial ca l-am lovit cu oglinda. Am insistat sa sunam la 112 dar acesta a refuzat pe motiv ca nu are nicio problema. In final a zis ca stie ca este vinovat si ca " Domnule, stii ceva, nici nu m-ai lovit pe mine, mi-am deschis usa la masina si pe aceea ai lovit-o. Hai sa mergem la Manastirea sa iti dau copie dupa asigurare si dupa CI sa iti recuperezi paguba". La insistentele acestuia ne-am deplasat la Manastirea dupa care mi-am continuat drumul. Mentionez ca nu avea nicio urma vizibila de lovitura.
La ora 15.00 am fost sunat de politie si informat ca persoana respectiva a fost la spital la Calarasi ptr analize si ca a declarat ca l-a lovit o masina.
Ulterior, am fost chemat la Politia Oltenita unde mi s-a ridicat permisul auto si am fost informat ca s-a deschis dosar penal pentru parasirea locului accidentului.
Am nevoie urgenta de permisul de conducere, sun dependent de el.
Consider ca aceasta masura este abuziva deoarece nu sun vinovat cu absolut nimic iar politia nu detine toate datele pentru a putea lua masuri impotriva mea.
Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: cristiandrei1975 , utilizator 13:50, 23 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a deschis dosar penal si se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 338 c.p..
Veti fi chemat la audiere, dvs, persoana vatamata si martori daca exista, in final se va dispune o solutie.
Aveti dreptul sa propuneti si dvs administrarea de probe.
Pe toata durata cercetarilor nu veti avea dreptul sa conduceti.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cheltuit o mulțime de bani din cauza unor acuzații dovedit false despre un incident auto. pot obține daune morale și materiale? cristiandrei1975 cristiandrei1975 Buna ziua! Va solicit punctul de vedere la urmatorul aspect: Am fost implicat in urmatorul incident de circulatie: in luna august, in timp ce ma deplasam cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am taiat fata unui autobuz (accident usor eu am fost ... goegbv goegbv Buna ziua. Am taiat fata unui autobuz (accident usor eu am fost vinovat), s-a dat jos soferul m-a injurat putin , nu a vrut sa facem amiabila si am plecat ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca valian valian Buna ziua am o intrbare putin mai delicata ;am gasit autoturismul lovit in parcare (foarte tare)autorul nu a ramas la locu faptei nici nu a anuntat pe nimeni ... (vezi toată discuția)