avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Mai scap de executare?
Discuție deschisă în Executare silită

Mai scap de executare?

Am o executare silita obtinuta de banca unde nu am mai platit creditul de nevoi personale si faza este ca eu nu am absolut niciun venit si nimic in propietate. Intrebarea mea este, distinsi sfatuitori, expira vreodata aceasta executare, se prescrie sau ia vreo alta forma?? Pana acum nu s-a recuperat absolut niciun ban din datorie. Recunosc, sunt de rea vointa!
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:24, 9 Septembrie 2012
... eh... daca sunteti de rea vointa... va recomand sa va schimbati... nu aveti nicio sansa sa scapati :P

... termenul de prescriere este de 3 ani!!!

... dar, se pune problema calcularii acestui termen: care este momentul de la care incepe sa curga acest termen si care sunt modalitatile de intrerupere a acestui termen de prescriere...

... fiti sigur ca executorul bancar stapaneste foarte bine aceste "detalii" astfel incat va avea grija sa va urmareasca pana recupereaza debitul

:yes:
blecota a scris:

sunt de rea vointa!

Pozitia dvs actuala este in contradictie cu interesul desfasurat la momentul initierii demersurilor pentru obtinerea creditului
Termenul de prescriere a datoriilor este de 3 ani,care se intrerupe si se reia cu fiecare document incheiat de catre executor cu scopul legitim de recuperare restante+cheltuieli de executare

Multumesc, sa inteleg ca daca timp de 3 ani in urma acestei executari, nu se recupereaza nimic, exista o sansa de prescriere?
Stiu si acest aspect , multumesc pentru informatii.
Si inca ceva va rog, in tot acest timp dobanda merge in continuare? Sau am de plata soldul plus cheltuieli de judecata?
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
blecota a scris:

Multumesc, sa inteleg ca daca timp de 3 ani in urma acestei executari, nu se recupereaza nimic, exista o sansa de prescriere?

gresit!

1. termenul de 3 ani curge de la data nasterii creantei!
2. daca in timp de 3 ani nu s-a recuperat nimic nu inseamna ca s-a prescris!
Este vorba ca daca timp de 3 ani nu se face nici un act de executare de catre executor, atunci se prescrie creanta!

3. fiecare act de executare facut intrerupe termenul de prescriere dupa care incepe sa curga un nou termen de 3 ani!

... greu de presupus ca acesta ar sta 3 ani fara sa faca nimic!!!

blecota a scris:

Si inca ceva va rog, in tot acest timp dobanda merge in continuare? Sau am de plata soldul plus cheltuieli de judecata?

exact!

... dobanda merge... si se aduaga si cheltuielile cu executarea !

gi-jane2, moderator

Pai ce sa faca daca nu am nimic si nu sunt salariat??

gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)