avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa intru in posesia bunurilor mamei mele in acest ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa intru in posesia bunurilor mamei mele in acest caz?

As vrea sa stiu daca pot sa intru in posesia unor bunuri ale mamei mele...daca ea a renuntat la partaju dintre frati acu 20 de ani?...mentionez faptul ca mama mea inca traieste
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:27, 7 Ianuarie 2013
Dacă mama a renunțat la acele bunuri în cadrul procedurii de partaj succesoral, înseamnă că acele bunuri nu-i mai aparțin, deci nu mai poate intra nici dânsa și nici D-voastră în posesia lor decât printr-un act încheiat cu proprietarii actuali ai acelor bunuri (contract de vânzare-cumpărare, donație, etc.)
multumesc frumos....ma voi interesa daca sa semnat ceva atunci pe vremea aceea sau nu...
buna seara.
am vorbit cu mama mea si zice ca ea nu a semnat nimic atunci, doar nu a mers sa zica ca vrea parte. Intrebarea mea este poate intra in posesia acelor bunuri sau nu?
Renunțarea la moștenire se poate face și tacit, adică dacă și dacă nu a semnat nimic.
Dacă ar fi vrut să nu renunțe la moștenire ar fi trebuit să accepte moștenirea în scris sau prin fapte din care să rezulte că acceptă partea dânsei.

Ar fi trebuit să meargă și să participe la dezbaterea succesiunii dacă ar fi vrut să aibă dreptul la partea care i se cuvinea. Faptul că nu a mers este echivalent cu renunțarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie caddya89 caddya89 Daca unicul mostenitor al mamei sale detine doar certificatul de deces, fara sa fi facut dezbaterea succesiunii, este posibil ca el sa doneze unei terte ... (vezi toată discuția)
Succesiune zilzi zilzi Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere. Nu se pune ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)