Salut pe toata lumea!
Cu ceva zile in urma, iesind dintr-o curte, am accidentat un muncitor care lucra intr-un canal. Intra sau iesea din el, nu s-a stabilit. Singurul semn ce indica faptul ca in acel loc se intampla ceva, era un indicator de 'ocolire', inalt de 1 metru si asezat in fata canalului la 50cm, maxim 1 metru.
Strada era cu doua benzi pe sens, iar canalul era la 1-1.5 metri in dreapta fata de iesirea din curte. Eu m-am uitat in dreapta si nu l-am vazut, fiind si un soare orbitor, apoi m-am uitat in stanga de unde nu venea nimic (pe cele 2 benzi), dupa care am virat dreapta si am lovit indicatorul si pe omul care era in canal.
Eu am sunat la salvare, l-au dus la spital unde a stat 4 zile dupa care a fost trimis acasa cu concediu medical de 14 zile. A avut o coasta rupta si fractura la unul dintre coate.
Si eu si omul am hotarat sa ne intelegem, numai ca eu m-am gandit la o suma el la alta. El, la 20.000 lei, ceea ce mie mi se pare enorm.
Acum as vrea sfatul vostru:
1. Ce se intampla daca nu ma inteleg cu omul?
2. Ce suma ar fi corecta pentru ceea ce s-a intamplat?
3. As putea da in judecata firma la care lucra omul respectiv pentru faptul ca nu a asigurat masurile necesare de siguranta? Semnalizare corespunzatore?
Astazi am sunat la politie si am aflat ca dosarul a fost trimis la parchet pentru inregistrare, dupa care se va intoarce inapoi la politie. Politistul care s-a ocupat de accident mi-a spus ca daca ma inteleg cu cel accidentat si acesta declara ca nu are nicio pretentie, totul s-a terminat.
Multumesc tuturor celor care m-au sfatuit pentru promtitudine si pentru bunavointa.
p.s. Sper ca in cel mult 2 saptamani treaba sa fie incheiata. Va voi tine la curent cu ceea ce s-a intamplat.
Accident auto
radu maria
Buna ziua! as dori sa aflu daca in cazul in care intr-un accident auto soldat cu trei victime ,una dintre victime ramane cu o infirmitate permanenta (pierde un ... (vezi toată discuția)