avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de Odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de Odihna

Buna ziua,

va rog ,daca se poate sa imi spuneti si mie ,daca imi pot lua si cele 4 zile de concediu de odihna pe anul in curs,deoarece seful meu spune ca nu imi poate da deoarece se considera concediu in avans,pentru ca anul calendaristic nu s-a terminat inca.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:44, 8 Septembrie 2012
Din punct de vedere legal sigur ca se poate. Concediul se ia pe anul in curs.

Seful d-voastra isi bate joc de dumneavoastra daca va spune asa ceva.
1. CO se poate lua oricand pentru tot anul in curs.

2. Nu exista baza legala pentru ce v-a spus angajatorul dvs. (nu exista concediu "in avans", de und a scos asa ceva?).

3. Daca ar fi asa cum spune angajatorul dvs. inseamna ca toata lumea sa isi ia CO in ianuarie pentru anul precedent, ca sa aiba lucrat tot anul.

4. Daca salariatul isi ia tot CO si inceteaza raporturile de munca inainte de sfarsitul anului in curs atunci va trebui sa returneze banii pe zilele de CO efectuate si necuvenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna in mai multe etape giovanni22ro giovanni22ro Lucrez ca asistent medical intr-un spital de stat din Bucuresti. Am dreptul la 29 de zile de concediu. Mi-am luat 22 in vara si inca 2 de curand. Cererea de ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu de odihna oana_lidia oana_lidia Buna ziua, As avea foarte mare nevoie de o lamurire in ceea ce priveste acordarea concediului de odihna anual. In codul muncii se precizeaza: \"concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna dupa concediu crestere copil???? Monica H. Monica H. o persoana venita din concediu de crestere copil poate beneficia de concediu de odihna pt perioada lucrata???? (vezi toată discuția)