avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Va rog sa-mi spuneti, daca pot beneficia de pensie de urmas dupa sotul meu decedat acum 7 ani.La momentul acesta sunt in pensie de boala, iar in decembrie 2012 ma incadrez pentru pensionara la limita de varsta.Sotul meu nu a beneficiat de pensie , decedand in luna in care ar fi trebuit sa-i iasa dosarul de la Casa de pensii.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:59, 9 Septembrie 2012
In decembrie 2012 cand veti trece la pensie pentru limita de varsta aveti posibilitatea legala sa alegeti intre pensia dvs. si 50% din pensia sotului decedat (cea care va convine, adica cea mai mare dintre ele).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensia de urmas abel abel Va rog sa ma ajutati pt o problema in legatura cu pensia de urmas Tatal meu a decedat in 2007 in februarie la varsta de 59 de ani avea o pensie de 820 de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia de invaliditate ? Eliana19 Eliana19 Buna ziua Va rog mult spuneti mi cum se calculeaza pensia de invaliditate gr 3 in conditiile: mama mea este nascuta in decembrie 1959 are vechime in munca 6 ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas militara mihaela2102 mihaela2102 Buna ziua, Aş dori să ştiu şi eu în condiţii poate să iasă mama mea la pensie după cea a tatălui? Tatăl meu a fost cadru militar, decedând în ... (vezi toată discuția)