avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen recurs

In luna iunie am fost achitat in cadrul unui proces pentru OUG 195. Parchetul de pe langa judecatorie a facut recurs in teremen de 10 zile de la solutionare. Au trecut 4 luni si inca nu am primit termen la curtea de apel, as dori sa stiu unde as putea sa ma interesez de acest demers facut de parchet, pot face ceva in cazul in care dosarul meu sta printr-un sertar ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:47, 12 Septembrie 2012
nu sta...asa sunt termenele...va putwti interesa la instanta unde s-a declarat recursul .
Nu cred ca dosarul dvs. "sta printr-un sertar"... dar, instantele sunt extrem de aglomerate cu dosare, astfel incat termenele de judecata fixate sunt foarte lungi.

Termenul de 4 luni la care faceti referire, face parte din categoria termenelor scurte :))

Pentru "linistea" dvs. puteti merge la arhiva instantei unde s-a judecat dosarul si sa aflati daca acesta a plecat la curtea de apel.

Daca dosarul a plecat, solicitati sa vi se comunice data la care a plecat de la instanta respectiva, apoi mergeti la arhiva curtii de apel si ca interesati de stadiul dosarului dvs. comunicand acolo data plecarii de la instanta unde v-ati judecat.

... aveti ceva drumuri de facut ... :stunned:
Sunt constient de viteza justiei, in schimb am urmarit dosare pe portalul ministerului care au aceeasi incadrare pentru aceleasi fapte, deci nu se discuta de prioritati diferite, care au ajuns mai repede la curtea de apel, avand o data de recurs recenta. Se mai intampla.
Multumesc pentru informatii !
Urmarirea unor dosare pe portal nu are o relevanta in a va forma parerea ca unele sunt mai prioritare decat altele...:confused:

... nu totul se rezolva si nu se poate forma o parere reala si pertinenta stand pe un scaun si dand clik pe internet...#-o
Puteti gasi pe portal dosarul dosarul dvs.
E posibil insa sa fie la judecator pentru motivare.
Mergeti la arhiva unde ati fost achitat si intrebati daca a plecat dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa verific daca s-au depus motivele de recurs? goponel goponel Am avut un proces cu finantele pentru restitiurea taxei de poluare. Procesul a avut loc pe 21 mai la Braila, si am avut castig. Pana la ora aceasta nu am ... (vezi toată discuția)
Poate parchetul sa declare apel pentru reducerea pedepsei inculpatului? puncuskaa puncuskaa au existat cauze in care parchetul sa faca apel ca pedeapsa sa fie mai blanda? ex.am fost condamnat la 1 an 6 luni cu suspendare in iulie si parchetul a facut ... (vezi toată discuția)
Recurs sau nu..!!! LYLA LYLA VA ROG SA IMI DATI UN SFAT CUM POT GASI PE INTERNET LISTA DE LA GALATI SA STIU DACA FOSTUL SOT A DESCHIS RECURS...DUPA APEL...LA UN PROCES DE DIVORT . (vezi toată discuția)