avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de prorietari @ constructie boxe bloc ANL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de prorietari @ constructie boxe bloc ANL

Buna ziua,
sunt proprietarul unui apartament într-un bloc ANL pentru tineri în carterul Brâncuși, blocul este locuit de 6 proprietari și 35 locatari cu chirie la primăria sectorului 6. Administratorul imobilului este Directia de Administrare a Fondului Locativ sector 6 care vrea sa construiasca in adapostul ALA boxe pentru chiriasi. intrebarile mele sunt :
- putem noi, cei 6 proprietari sa ne facem asociatie de proprietari si daca da in ce forma / reprezentare?
-le trebuie acceptul meu pentru a construi boxele sub apartamentul meu situat la parter?
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
terentetalharu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:34, 10 Septembrie 2012
ok, am inteles
dar cum sa interpretez art. 39 si 42 din legea 230/2007 ?

Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public
ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct
afectati de vecinatate
, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.

Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta
fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul
comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si
vertical, spatiul supus schimbarii.

eu consider ca le trebuie acordul meu chiar dacă sunt minoritar, sunt direct afectat de schimbare deoarece boxele sunt sub apartamentul meu
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
terentetalharu, utilizator
Mai mult decat acceptul a 50%+1 dintre locatri (titulari contract de inchiriere si proprietari), le trebuie AUTORIZATIE DIN PARTEA INSPECTORATULUI PENTRU SITUATII DE URGENTA AL MUNICIPIULUI
se poate infiinta asociatia de locatari (titulari contract de inchiriere + proprietari); pentru mai multe detalii consultati FAPR
terentetalharu a scris:

dar cum sa interpretez art. 39 si 42 din legea 230/2007 ?

Dispozitia mentionata de dvs opereaza in cazul existentei asociatiei de proprietari,vezi precizarea "acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei ",conditie esentiala care in cazul dvs nu este indeplinita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!! doresc sa înființez un restaurant , catering la ... ionut898 ionut898 Buna ziua!! Doresc sa înființez un restaurant , catering la parterul unui bloc de 6 nivele. Ma intereseaza ca inainte sa închiriez locatia si sa investesc o ... (vezi toată discuția)
O nelamurire privind schimbarea destinatiei locuintei Marian87 Marian87 Priving Legea nr.230/2007, capitolul V art.42 (\"Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de ... (vezi toată discuția)