Priving Legea nr.230/2007, capitolul V art.42 ("Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinatia initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii"). in legatura cu acceptul proprietatilor direct afectati si am sa personalizez problema:
-3 proprietari sunt afectati direct: unul pe orizontala si 2 pe verticala(deasupra si dedesupt)
-2 dintre acestia semneaza iar unul nu este de acord( care este si presedintele asociatiei, dar el semneaza in calitate de proprietar, nu? )
-acum problema este urmatoarea: 2 sunt de acord unul nu si avizul comitetului executiv e dat, presedintele e obligat sau nu sa stampileze actul celuia care e cu schimbarea destinatiei, stiind ca presedintele este acela care nu este de acord ca si proprietar direct afectat?
Pentru schimbarea destinatiei locuintei va este absolut necesar acordul tuturor proprietarilor direct afectati. Aceasta se stabileste in functie de destinatia spatiului. De ex. pentru uscatorul de la etaj este necesar sa cereti si acordul proprietarilor de la parter care nu au avut balcon la cumpararea locuintei. Ca regula s-a stabilit ca este suficient doar acordul celor care se invecineaza direct cu spatiul. In cazul dvs. va este necesar si acceptul presedintelui de asociatie in calitatea s-a de proprietar direct afectat. Daca acesta nu vrea nu aveti legal ce sa-i faceti daca spatiul este proprietate comuna a tuturor proprietarilor. Daca spatiul este detinut in exclusivitate atunci puteti sa-l actionati in instanta judecatoreasca.
@Marian87 - conform prevedrilor legale va trebuie acordul tutoror proprietarilor direct afectati , deci si al dlui presedinmte in calitatea sa de proprietar al acelui apartament vecin. Nu are relevanta juridica ca respectivul proprietar este , intamplator , si presedinte al asociatiei de proprietari!
@GuvernatorMG - Presedintele , in calitatea sa de proprietar, are dreptul sa dispuna oricum doreste de dreptul sau de proprietate in sensul ca , cititi cu atentie Constitutia , acest drept ii este garantat ! Orice actiune in instanta impotriva sa pentru ca nu da acel aviz este sortita esecului! Va pot da exemplul meu , o doamna notar actionandu-ma in judecata perntru ca nu i-am dat acordul sa isi infiinteze birou notarial! Normal , a pierdut! Fiindca nici o instanta din lume nu te poate obliga sa iti dai acordul daca nu vrei!:D
De acord cu raspunsul de mai sus, mai ales ca nu pricep un lucru: cum ar putea sa fie proprietate comuna apartamentul presedintelui de asociatie?
Omul isi da acordul numai cu privire la proprietatea sa, proprie si personala, la locuinta sa individuala.. nu la vreo proprietate comuna!
Doar nu se cere acordul pentru scara blocului!!! :stunned:
@Avlil
Meseria e bratara de aur...si sincer te respect.
Dar daca sunt toti ca tine....mie cine imi mai plateste biletul de avion sa imi vad si eu famila si prietenii?