avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor FURT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor FURT

Buna Ziua. Am si eu o problema. Acum o luna de zile am cumparat un telefon de la un prieten. Acum cateva zile am fost chemat la politie sa imi spuna ca acel telefon provine dintr-o talharie. Am dat declaratie ca nu stiam ca provine din talharie si cum s-a intamplat cand l-am cumparat. Am completat o declaratie de MARTOR. Pot sa patesc ceva ? Pot deveni invinuit la un moment dat ? cel care a comis talharia este deja arestat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:36, 9 Septembrie 2012
Nu aveti nici o problema eventual sa fiti citat ca martor in proces si sa povestiti in ce circumstante ati achizitionat telefonul atata tot.

Dumneavoastra aveti calitatea de cumparator de buna pentru ca la momentul in care ati cumparat acel mobil nu ati stiut cum a fost achizitionat de catre vanzator.

Mai ales ca mobilul a fost recuperat din contra dumneavoastra ar trebui sa faceti o plangere pentru recuperarea banilor prin care ati achizitionat telefonul.
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
Alex Dedu, Mediator
In cazul dvs. nu aveti cum sa ajungeti invinuit din martor daca ati relatat adevarul.

DA am inteles. Ma gandesc sa nu ma intrebe in instanta de judecata de ce nu am intrebat cand dam cumparat acel telefon de unde provine pentru ca el nu avea nici macar incarcator. Eu la Politie am inapoiat telefonul impreuna cu o husa cumparata de mine si facuta cadou pentru ca nu vreau probleme. Nu ma intereseaza sa imi recuperez banii. Nu este un prejudiciu mare.
Instanta nu o sa-si bata capul cu dvs. si nu o sa va intrebe nimic referitor la aspecte irelevante pentru ea.
Instanta va fi preocupata sa il condamne pe inculpat.
Poate ca nici nu veti fi chemat in instanta daca recunoaste...
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ce inseamna sa fi in locul si momentul nepotrivit !!!!!!!!! donyo donyo In primul rand Buna Seara(Ziua) , am si eu nevoie de pareri pentru un caz...intr-o seara ne-am chefuit 3 insi si la un moment dat din cauza betiei unul care ... (vezi toată discuția)
Furturi auto citatie mirelaaura mirelaaura Buna seara . Am revenit cu cazul fratelui meu cu masina cumparata, depistata la RAR ca find urmarita de Eurocaris . A fost a dat declaratie la Politie in ... (vezi toată discuția)
Am achizitionat un telefon furat zzzt23 zzzt23 Buna ziua! In urma cu 1 luna am achizitionat de la o persoana necunoscuta, pe strada, un telefon mobil. Omul mi-a spus ca este telefonul lui si il vinde ... (vezi toată discuția)