Buna Ziua. Am si eu o problema. Acum o luna de zile am cumparat un telefon de la un prieten. Acum cateva zile am fost chemat la politie sa imi spuna ca acel telefon provine dintr-o talharie. Am dat declaratie ca nu stiam ca provine din talharie si cum s-a intamplat cand l-am cumparat. Am completat o declaratie de MARTOR. Pot sa patesc ceva ? Pot deveni invinuit la un moment dat ? cel care a comis talharia este deja arestat.
Nu aveti nici o problema eventual sa fiti citat ca martor in proces si sa povestiti in ce circumstante ati achizitionat telefonul atata tot.
Dumneavoastra aveti calitatea de cumparator de buna pentru ca la momentul in care ati cumparat acel mobil nu ati stiut cum a fost achizitionat de catre vanzator.
Mai ales ca mobilul a fost recuperat din contra dumneavoastra ar trebui sa faceti o plangere pentru recuperarea banilor prin care ati achizitionat telefonul.
DA am inteles. Ma gandesc sa nu ma intrebe in instanta de judecata de ce nu am intrebat cand dam cumparat acel telefon de unde provine pentru ca el nu avea nici macar incarcator. Eu la Politie am inapoiat telefonul impreuna cu o husa cumparata de mine si facuta cadou pentru ca nu vreau probleme. Nu ma intereseaza sa imi recuperez banii. Nu este un prejudiciu mare.
Instanta nu o sa-si bata capul cu dvs. si nu o sa va intrebe nimic referitor la aspecte irelevante pentru ea.
Instanta va fi preocupata sa il condamne pe inculpat.
Poate ca nici nu veti fi chemat in instanta daca recunoaste...