ART. 23
[...]
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricând de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile înainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotarâre a adunarii generale.
ART. 21
(1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotarî numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor. Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociatiei de proprietari, persoana fizica ori juridica de specialitate, pe baza de contract sau conventie de prestari de servicii.
(2) Cenzorul sau membrii comisiei de cenzori trebuie sa aiba cel putin studii medii si pot depune, daca adunarea generala a asociatiei de proprietari hotaraste astfel, într-un cont bancar al asociatiei de proprietari, o garantie suficienta si îndestulatoare, pe baza unui contract de garantie încheiat în acest sens. Cuantumul garantiei nu poate fi mai mic decât media anuala a totalului cheltuielilor lunare ale asociatiei.
(3) Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care va obtine cel mai mare numar de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor din cadrul adunarii generale. Presedintele, în situatii deosebite, poate numi temporar dintre membrii comitetului executiv un vicepresedinte caruia îi poate delega atributiile sale.
Conform norme in vigoare fiecare asociatie de proprietari,detine obligatia sa convoace adunarea generala in primul trimestru al anului cu scopul descarcarii de gestiune,pentru aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli si pentru solutionat problemele curente din cadrul asociatiei
In cazul dvs precizati existenta de asociatie de locatari,situatie in care ,primordial se impune desfasurarea acteleor/actiunilor pentru alinierea la dispozitiile in vigoare
Daca la nivelul asociatiei intampinati dezinteres,aveti dreptul sa sesizati serviciul specializat din primarie
~ final discuție ~