avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Cu o institutie publica, comuna se pot in incheia ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Cu o institutie publica, comuna se pot in incheia contracte de prestari cu mai multe pfa-uri. Ex . pfa pe conta, pe resurse umane.

o institutie publica, ex. comuna poate incheia contracte de prestari cu mai multe pfa-uri daca nu are personal calificat=D>. Ex . pfa pe conta, pe resurse umane.
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
e_rainbow_love, utilizator
Este o intrebare ?
Daca da , in ceea ce priveste organizarea contabilitatii , este posibil, conform ordinului 1917-Normele metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice , planul de conturi pentru institutii publice si instructiunile de aplicarea acestuia, capitolul I :
"1.2. ...
Institutiile publice la care contabilitatea nu este organizata in compartimente distincte sau care nu au personal incadrat cu contract individual de munca, potrivit legii, pot incheia contracte de prestari de servicii, pentru conducerea contabilitatii si intocmirea situatiilor financiare trimestriale si anuale, cu societati comerciale de expertiza contabila sau cu persoane fizice autorizate, conform legii. Incheierea contractelor se face cu respectarea
reglementarilor privind achizitiile publice de bunuri si servicii. Plata serviciilor respective se face din fonduri publice cu aceasta destinatie. Persoanele care raspund de organizarea si conducerea contabilitatii trebuie sa asigure, potrivit legii, conditiile necesare pentru organizarea si conducerea corecta si la zi a contabilitatii, organizarea si efectuarea
inventarierii elementelor de activ si de pasiv, precum si valorificarea rezultatelor acesteia, respectarea regulilor de intocmire a situatiilor financiare, depunerea la termen a acestora la organele in drept, pastrarea documentelor justificative, a registrelor si situatiilor financiare, organizarea contabilitatii de gestiune adaptate la specificul institutiei publice."

[ link extern ]
Un PFA pentru resurse umane pentru acelasi tip de institutie se poate ?
Adica, acelasi PFA, la mai multe institutii sa desfasoare activitatea de ....(pe ceea ce este autorizat) ? Da, se poate.
Ok, multumesc frumos. Inca o intrebare, contractul de prestari servicii incheiat intre PFA si institutia publica trebuie inregistrat undeva , ITM sau la alta institutie??? Va multumesc , anticipat.
Nu.
PFA isi va face declaratiile tinand cont si de acest contract iar dvs trebuie sa aveti in buget sume aprobate pentru efectuarea cheltuielolir si platilor conform contractului incheiat cu PFA.

Alte discuții în legătură

Contabilitate institutie publica MateiSilvia MateiSilvia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: contabilul (nu este functionar public) al unei primarii, poate tine si contabilitatea ... (vezi toată discuția)
Contabilul scolii/contabilul primariei cora1964 cora1964 Este legal ca, intr-o comuna contabilul sef al primariei sa fie si contabil al scolii? Si , in plus si membru in CA al scolii respective. (vezi toată discuția)
Angajare economist valeapetre valeapetre In institutia publica X postul de economist este unic. In prezent postul de economist este vacant prin plecarea economistului.In fisa post avea resurse umane ... (vezi toată discuția)