avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Cu o institutie publica, comuna se pot in incheia ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Cu o institutie publica, comuna se pot in incheia contracte de prestari cu mai multe pfa-uri. Ex . pfa pe conta, pe resurse umane.

o institutie publica, ex. comuna poate incheia contracte de prestari cu mai multe pfa-uri daca nu are personal calificat=D>. Ex . pfa pe conta, pe resurse umane.
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
e_rainbow_love, utilizator
Va multumesc .
In Ordinul M.F.P. 1400 din 2012 avem:



Art. 1

(1) Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine au obligaţia să înregistreze contractele/documentele încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente care execută pe teritoriul României prestări de servicii de natura lucrărilor de construcţii, de montaj, activităţilor de supraveghere, activităţilor de consultanţă, de asistenţă tehnică şi a oricăror altor servicii prestate în România, care generează venituri impozabile.
(2) Înregistrarea contractelor/documentelor menţionate mai sus, indiferent de durata acestora, se efectuează la organele fiscale teritoriale în a căror rază persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine, beneficiare ale activităţilor prevăzute la alin. (1), îşi au domiciliul fiscal, conform legii. Prin excepţie, persoanele juridice române care au calitatea de contribuabili mari şi mijlocii, potrivit reglementărilor legale în vigoare, au obligaţia înregistrării contractelor/documentelor la organul fiscal competent pentru administrare.
(3) Atunci când nu este încheiat contract în formă scrisă, se înregistrează documentele care justifică prestările efective de servicii pe teritoriul României: situaţii de lucrări, procese-verbale de recepţie, rapoarte de lucru, studii de fezabilitate, studii de piaţă sau orice alte documente corespunzătoare.

Art. 2

Contractele/Documentele încheiate de persoane juridice române, persoane fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente pentru activităţi desfăşurate în afara teritoriului României nu fac obiectul înregistrării, potrivit prezentelor dispoziţii.



Cred ca si cazul nostru se incadreaza aici si trebuie declarate contractele la fisc in 30 zile de la incheiere.
va multumesc frumos
Sustin punctul tau de vedere, Iulian. Si eu cred ca aceste contracte trebuie inregistrate la fisc conform OMFP 1400/2012.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate institutie publica MateiSilvia MateiSilvia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: contabilul (nu este functionar public) al unei primarii, poate tine si contabilitatea ... (vezi toată discuția)
Contabilul scolii/contabilul primariei cora1964 cora1964 Este legal ca, intr-o comuna contabilul sef al primariei sa fie si contabil al scolii? Si , in plus si membru in CA al scolii respective. (vezi toată discuția)
Angajare economist valeapetre valeapetre In institutia publica X postul de economist este unic. In prezent postul de economist este vacant prin plecarea economistului.In fisa post avea resurse umane ... (vezi toată discuția)