avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in pretentii ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in pretentii ?

Buna seara! La data de 11.11.2009 am primit o instiintare de poprire din salariu a unei sume reprezentand cheltuieli judiciare, ordonate de catre parchet. Ordonanta parchetului a fost desfiintata de catre judecatorie printr-o hotarare care a venit dupa aproape un an, la data 05.05.2010.Inseamna ca as putea sa recuperez banii. As vrea sa stiu ce fel de actiune trebuie sa fac (cerere in pretentii ?) si pe ce art. din lege trebuie sa-mi intemeiez cererea. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: L.D. Marza-Cabinet de avocat , Avocat 00:34, 10 Septembrie 2012
da pe actiune in pretentii. pe orice temei, plata nedatorata, imbogatire fara just temei.

daca ati fost executat silit puteti face actiune de intoarecere a executarii silite, parca 401 cpc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 executari jud. pentru aceeasi creanta stevepopescu stevepopescu Buna ziua, am avut o datorie la Bancpost (decoperire de cont) pt care in 2017 executorul judecatoresc (Cimpulungeanu M.G.SARMIS) mi-a instituit poprire pe ... (vezi toată discuția)
Imbogatirea fara justa cauza raicuraisa raicuraisa Am primit in calitate de parat o cerere de chemare in judecata intemeiata pe art.1345 din Cod Civil, pentru restituirea unei sume de bani Actiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Plata efectuata, prestatie neefectuata oana M oana M buna ziua doresc sfaturi juridice cu privire la urmatoarea situatie: in ianuarie am eliberat o fila cec reprezentand (cu documente) plata in avans 100% a ... (vezi toată discuția)