avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... calcul dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

calcul dauna totala

Buna ziua!Am fost implicata intr-un accident si asiguratorul RCA mi-a calculat dauna totala la masina unde gradul de uzura mi-a fost calculat de 84%,masina avand o vechime de 9 ani si 190000 km la bord,cu un asemenea grad de uzura nu puteam sa circul cu ea pe drumurile publice,ori masina era inmatriculata in Spania deoarece proprietarul era rezident spaniol si facea cel putin 4 drumuri de Spania pe an,daca era intr-un asa grad de degradare nu am fi putut iesi la granita in Ungaria.Suma calculata pt dauna totala este de 2200 euro pt o masina de 9 ani un Fiat Scudo Combinato cu 8 locuri cu motor de Peugeot.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:21, 14 Septembrie 2012
nu confundati gradul de uzura al masinii cu stare sa tehnica. SI masinile de epoca au grad de uzura de 100% insa asta nu inseamna ca nu pot circula daca au ITP.
gradul de uzura se calculeaza conform unor cataloage de specialitate si nu am auzit pe cineva care sa fi cistigat vreo contestatie in acest sens. catalogul are la baza expertize de specialitate si orice alta expertiza nu va duce decit la aceeasi concluzie.

tot ce puteti face este doar sa verificati daca masina dvs chiar se incadreaza la grad de uzura de 90% conform catalogului
Calculul uzurii unui autovehicul in cazul determinarii valorii maxime a despagubirii ce poate fi acordata proprietarului autovehiculului se calculeaza pe baza unui Ordin al CSA (in functie de anul accidentului Ordinul CSA ce se aplica este diferit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire valoare autoturism Ion53 Ion53 Buna ziua. Sunt pe cale sa intru intr-un proces cu o firma de asigurari.Autoturismul meu, a fost avariat din vina altei persoane,astfel eu am apelat la ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza suma care trebuie sa o primesti la dauna totala? ContSters161836 ContSters161836 Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa calculez suma pe care trebuie sa o primesc cu polita rca pentru dauna totala. Masina este un volkswagen polo din 2001 (an ... (vezi toată discuția)
Dauna totala Ioan Ciobanu Ioan Ciobanu [b]Interventie moderator[/b] @sebany Va rog sa nu postati probleme ce nu au legatura cu subiectul initial chiar daca sunt asemanatoare. Deschideti un ... (vezi toată discuția)