As vrea sa stiu care sunt pasii procedurali intr-un caz de incest(tata-fiica),fiica are15 ani,tatal este cercetat in libertate.Familia are 4 copii(3 fete 1 baiat),fetele au varsta de 15,13 respectiv 4 ani,baiatul 6,pot impune cei de la protectia copilului mamei sa paraseasca domiciliul,cu toate ca mama a declarat ca copii sunt in singuranta impreuna cu tatal lor?Se poate impune divortul cuplului inainte de terminarea cazului?Acum 1-2 luni in urma cei de la protectia copilului au impus mamei sa faca prin judecatorie un ordin de restrictie tatalui in care se specifica ca o poate contacta doar telefonic,dar tatal nu se poate apropia la o distanta de 50 m de mama si copii.In prezent fata (15 ani) este la un centru de plasament,in urma unei sentinte judecatoresti s-a inlocuit plasamentul in regim de urgenta cu cel normal de plasament.In ciuda ordinului de restrictie parinti s-au intalnit si mentinut legatura(doar in locuri publice si alese de catre mama) la sfatul avocatului mamei si acordul celor de la politie!Totusi cei de la protectia copilului au impus mamei ca tatal poate vedea copiii doar in prezenta un organ de autoritate tutelar sau ceva de gen.Tatal a avut si are un comportament normal fata de mama si copii,chiar si de fata cea mare,au iesit in oras toti 6 ca o familie normala.Pot revenii si cu alte detalii in functie de raspunsul dumneavoastra!Multumesc anticipat!
JulienR, ar fi fost bine să ne prezentaţi de la început toate infromaţiile , şi nu în mod trunchiat , pentru că în acest fel ne pierdem timpul încercând să vă ajutăm .
Cum adică ordinul de resstricţie scris prevede ceva , apoi , verbal, judecaătoarea spune altceva, care să contrazică ceea ce conţine ordinul scris? Haideţi că ne încurcaţi de tot. :acute:
Mai observ că povestea este cu mult mai încâlcită, de fapt ar putea să nici nu fie vorba despre incest , ci doar fiica cea mare să fi făcut o acuzaţie falsă, de teama ca tatăl să nu o ducă la gibnecolog fiindcă tatăl banuia că fata avusese relaţii sexuale cu prietenul ei?
Aici se schimbă lucrurile, adică , dacă se va dovedi că nu este aşa , că tatăl a fost acuzat pe degeaba, a fost emis un ordin de restricţie, a fost supus atâtor lucruri , nu ştiu , poate că fiica cea mare are şi ea grave probleme , în sensul că a mers prea departe, zic eu.
Intradevar povestea este delicata,tatal imi este coleg de munca,il cunosc de 7-8 ani,este familist convins,nu consuma alcool,sever cei drept.Cazul este c-am asa:fata a depus acuzatia,cazul este cercetat,tatal este in libertate,parintii tin legatura chiar daca stau separati si este ordin de restrictie,ultima oara fiica cea mare a fost acasa o saptamana acasa,deasemenea mentine relatia familiara cu tatal(cu toate ca l-a acuzat),intrebarea mea era care sunt pasii procedurali ptr familie impusi de procuratura sau cei de la protectia copilului(cu toate ca tatal nu fost informat ce are voie si ce nu).Fata are absente de la scoala,pleca de acasa fara sa stie tatal(in special cand era schimbul 2),trecea peste vointa mamei,a avut o tentativa de sinucidere ptr mama nu a lasat-o sa plece cand a vrut ea.Sunt in divort propus de catre protectia copilului, mamei pe motiv de violenta familiara,este specificat si acuzatia de incest.Cazul este de acum 3 jumate luni in urma,sau luat probe din locuinta,fotografii(am fost martor).Imi cer scuze ca relatez cazul pe scurt multe detalii nu prea stiu,oricum parintii sunt la pamant cu moralul,fata fiind cuminte pana a fii prietena cu colega ei(repetenta si probleme familiare,avand o acuzatie de incest asupra tatal ei).Tatal fete in acest caz a fost de acord si cerut testul poligraf ptr a dezmintii acuzatia fetei.Cu ce informatii va pot ajuta ptr a face lumina in acest caz,va rog puneti intrebari sau cereti anumite date!