Buna ziua. Concubinul meu cu care am trait 8 ani de zile si cu care am un copil legitim a murit acum jumatate de an.El avea in casa mai multe bunuri cu o valoare materiala mare.Fratii lui au vandut din aceste bunuri fara stirea nimanui.As vrea sa stiu daca se incadreaza in furt si ce este de facut in continuare.unde trebuie sa ma adresez?
poate fi si furt deoarece bunurile apartin copilului. fratii concubinului nu au drept e mostenire exisatnd un descendent. de ce nu scoateti certificat de calitate de mostenitor si deschideti succesiunea? puteti intrioduceti in masa succesorala si bunurile de care faceti vorbire cu conditia sa probati ca apartineau defunctului.
Adresati-va notarului public, in vederea eliberarii unui certificat de calitate de mostenitor ( acest act este emis si in situatia in care nu pot fi edificate si atestate de inscrisuri bunurile ce au apartin defunctului ).
In afara scopului de a face dovada calităţii de moştenitor şi a bunurilor transmise pe această cale, certificatul de moştenitor este însă şi un instrument oficial prin care notarul public procedează la predarea moştenirii legale sau, după caz, a legatelor
Mosteniri
ella2010
daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)