avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este numar maxim de ore permise de lege pentru a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este numar maxim de ore permise de lege pentru a munci indiferent de angajator

Buna ziua! Sunt curios sa aflu care este numarul maxim de ore pe zi ce pot fi prestate indiferent de numarul de angajatori. Astfel daca avem un contract de munca pe perioada determinata de 8 ore pe zi care este numarul maxim de ore ce pot fi prestate in afara celor 8 mentionate mai sus la un alt angajator decat cel la care avem cartea de munca. Va rog in masura in care este posibil si indicarea actelor normative care stipuleaza aceste aspecte
VA multumesc! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 10 Septembrie 2012
Pentru un c.i.m. avem:
Art. 114 C.mun.:
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

Intrucat dispozitiile art. 114 C. muncii se refera la un singur contract, rezulta ca, in cazul salariatilor cumularzi, nu se aplica interdictia privind durata maxima legala a timpului de munca.

Art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Prin urmare, Codul muncii nu reglementeaza numarul maxim de c.i.m. care se pot incheia in calitate de salariat de catre o persoana fizica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma munca imene imene Buna ziua, va rog daca poate cineva sa imi spuna cate ore de munca pe zi pot fi trecute in contractele de angajare. Sa va explic, eu colaborez cu mai multe ... (vezi toată discuția)
8+4 ore max. lucratoare sau 8+2 ore max lucratoare utilizatorcosmin utilizatorcosmin Buna ziua. Problema este urmatoarea: daca lucrez ca si part time (4 h/zi) pot sa mai imi iau un job ca full time? eu stiu ca este voie 12 h/zi dar cineva ... (vezi toată discuția)
Cadru didactic universitar 2014vasile 2014vasile Poate un cadru didactic universitar ce este angajat cu norma intreaga la universitate sa ocupe un job cu norma intreaga intr-o institutie publica? Multumesc ... (vezi toată discuția)