avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt drepturile sotului asupra unei proprietati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt drepturile sotului asupra unei proprietati achizitionate inainte de casatorie

Care sunt drepturile sotului asupra unei proprietati achizitionate de sotie inainte de casatorie in situatia in care nu sunt copii rezultati din casatorie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: maisa , utilizator 14:22, 10 Septembrie 2012
Titlul de proprietate este pe numele sotiei, acel bun reprezentand un bun propriu, astfel ca sotul nu are nici un drept asupra acestuia decat dupa deschiderea succesiunii in cazul decesului sotiei.
Bunurile detinute/achizitionate inainte de incheierea casatoriei sunt bunuri proprii.
Celelalt sot nu are absolut nici un drept de proprietate.La deschiderea succesiunii sotul participa in calitate de mostenitor.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu... Stefan_ Stefan_ Sunt casatorit de 3 ani. Am 2 copii majori dintr-o casatorie anterioara. Apartamentul si autoturismul sunt bunuri proprii dobandite inaintea acestei casatorii. ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am munteanu daniela munteanu daniela O cunostinta este casatorita de 6 ani cu un barbat care mai are 4 copii dintro casatorie anterioara toti majori care nu locuiess cu ei.Ea are un copil major ... (vezi toată discuția)