avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Sotul meu a decedat in urma cu 3 ani,dar copiii mei nu au avut dreptul la pensie de urmas,deoarece decedatul nu avea anii de vechime,dar am aflat ca intre timp unele articole din legea pensiei au fost declarate neconstitutionale:"Prin Decizia nr. 680/26.06.2012, Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat neconstitutional art. 73, alin. 1 din Legea 263/2010 care prevedea un anumit stagiu de cotizare pentru a putea beneficia de pensie de urmas". Poate avea copilul meu acum in varsta de 16,5 ani dreptul la pensie de urmas,tinand cont ca este la liceu?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:51, 10 Septembrie 2012
Da. Cel mai bine este sa v-a adresati casei teritoriale de pensii, pe raza careia domiciliati, cu actele de vechieme si de stare civila.
Articolul 73 din legea 263/2010 declarat neconstitutional se refera la pensia de invaliditate,nu la cea de urmas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas acordata minorilor florinplaton florinplaton Care sunt conditiile de acordare a pensiei de urmas minorilor care si0-au pierdut unul dintre parinti, acesta nefiind angajat niciodata. Parintele decedat a ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru copilul urmas ioanaioa ioanaioa Buna ziua.Va rog sa-mi spune-ti daca copilul meu poate beneficia de pensie de urmas.Sotul meu a decedat la varsta de 28 ani si avea numai 5 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Important: pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate laur1979 laur1979 in legatura cu articolul de mai jos sant in aceeasi situatie ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez pentru a rezolva si eu cu pensia de boala? Decizia ... (vezi toată discuția)