avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool Germania

Buna ziua , sambata seara un prieten a fost oprit in Germania de politia rutiera , problema e ca bause 5-6 beri de 7% alcool.Nu stie cat a avut in aerul expirat si nici in sange deoarece l-au luat repede era speriat , etc.Are cam 180 cm , 100 kg , cam cat alcool pur in sange poate avea de la 5 beri la 7% alcool?
Cel mai recent răspuns: florin882012 , utilizator 21:23, 10 Septembrie 2012
destul incat sa depaseasca limita legala din tara respectiva.
din cate stiu eu in Germania daca ai depasit limita legala si vrei sa-ti mai recuperezi permisu trebuie sa nu mai consumi alcool cat timp da verdictu instanta.
iti ia periodic sange pentru analiza iar daca ai consumat alcoolse gaseste si ti-i se lungeste perioada de pedeapsa
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
florin882012, utilizator
ma intereseaza pentru ca daca are peste 0.8 alcool pur in sange i se anuleaza permisul de conducere in romania si i se face dosar penal asa mi sa spus azi la politie
in Romania asa este, in Germania este o alta lege si se aplica legea pe teritoriu unde a fost comisa infractiunea.
Daca va avea aproximativ 2.0 in aerul expirat va fi suspendat aproximativ 9 luni si o amenda penala de aproximativ 1500-1800 euro.

parerea mea este sa va angajati un avocat si sa va judecati in Germania , procesul acolo va dura 2 - 3 luni iar daca vreti sa va judecati in Romania , se poate dar va avea dosar penal si i se va anula permisu.
va avea posibilitatea sa dea iar pentru permis la un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti
deci a luat amenda 400 euro in germania care a platito pe loc , ar putea sa i se anuleze permisul si in romania si sa i se faca dosar penal sau pedeapsa ramane doar in germania si nu are nici o treaba cu romania?cineva care a patit acelasi lucru nu sia mai recuperat permisul din germania la dat pierdut in romania sia facut altul iar dupa ce ia expirat interdictia de 10 luni in germania a plecat din nou:)
nu poate fi judecat in 2 tari.
Daca si inteleg judecatorul si procurorul sa ramana permisul in Germania i se aplica o bulina si nu mai poate circula in germania pe perioada stabilita iar daca se ajunge la masura se se trimita in Romania din cauza comunicarii "foarte" bune are toate sansele sa se piarda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului AlexandraClaudiaG AlexandraClaudiaG Daca am 0.50 alcool in aerul respirat , cat inseamna alcool pur in sânge? Si ce se intampla daca am facut un accident defapt am intrat intr-un sant cu masina ... (vezi toată discuția)
Am avut 0.42 in aerul expirat dragosh_boy20 dragosh_boy20 Cat alcol imi iese in sange, daca in aerul expirat aveam o concentratie de 0.42. Si daca e de rau ce consecinte o sa suport? Mentionez ca nu am mai avut nici ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, pedeapsa MIRCEA AVASILOAIE MIRCEA AVASILOAIE Buna ziua, unuia din copii (baieti) aseara i-a fost suspendat permisul pe 3 luni ptr. alcoolemie de 0,65 la miein aier pur expirat, i-a fost recoltat probe de ... (vezi toată discuția)