avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

am fost sanctionat contraventional ptr ca nu mi-am smuls iarba din fata portii, cu suma de 250 lei, de catre politia locala. Nu am facut contestatie (am uitat efectiv...) si m-am trezit cu o comunicare de la executorul judecatoresc ca, in temeiul art. 562 c.pr. civ., la data de 17.09.2012, ora 11, 30, se va proceda la eliberarea sumei de 687 lei. In situatia in care am deja poprire pe pensie pentru un credit restant, ce modalitate legala poate aplica exec. judeecatoresc sa-mi ia suma?
Cel mai recent răspuns: enachecristian , utilizator 17:06, 10 Septembrie 2012
Va poate pune poprire pana la jumatate din pensie.
multumesc. Din cate stiam eu, nu se poate pune poprire decat pe o treime din venituri, in cazul meu, maxim 500 lei, daca am o pensie de 2000 lei...
Aveti deja o poprire ziceti pt un credit neachitat, pt ca e vb de doi creditori, poprirea va fi pe jumatate din pensie.

Art. 409 cpc

(1)Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

b)până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2)Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

( 500 lei reprezinta 1/4 din 2000)
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
aveti dreptate, am facut o confuzie. Va multumesc mult si va doresc toate cele bune! Cu stiama, Cristian Enache

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire ldragos70 ldragos70 din cate stiam eu in cazul unei singure popriri valoarea popririi poate sa ajunga pana la 25% din salariu. Cunosc situatie in care poprirea a ajuns la 50%. ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie ciobanc ciobanc am o restanta la plata unui credit;sunt pensionara; care este procentul maxim care se poate popri (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Avem un salariat care are infiintata o poprire de 200 lei pe salariu pentru pensie intretinere. In ianuarie 2010 am mai primit o poprire pentru suma ... (vezi toată discuția)