am fost sanctionat contraventional ptr ca nu mi-am smuls iarba din fata portii, cu suma de 250 lei, de catre politia locala. Nu am facut contestatie (am uitat efectiv...) si m-am trezit cu o comunicare de la executorul judecatoresc ca, in temeiul art. 562 c.pr. civ., la data de 17.09.2012, ora 11, 30, se va proceda la eliberarea sumei de 687 lei. In situatia in care am deja poprire pe pensie pentru un credit restant, ce modalitate legala poate aplica exec. judeecatoresc sa-mi ia suma?
Aveti deja o poprire ziceti pt un credit neachitat, pt ca e vb de doi creditori, poprirea va fi pe jumatate din pensie.
Art. 409 cpc
(1)Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
b)până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2)Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
aveti dreptate, am facut o confuzie. Va multumesc mult si va doresc toate cele bune! Cu stiama, Cristian Enache
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Poprire
ldragos70
din cate stiam eu in cazul unei singure popriri valoarea popririi poate sa ajunga pana la 25% din salariu. Cunosc situatie in care poprirea a ajuns la 50%. ... (vezi toată discuția)