Avem urmatoarea speta :
Lucrez ca economist la o fabrica de confectii ,iar pe langa aceasta munca, prestez si alte activitati , netrecute in fisa postului ( sunt in mod neoficial translator, inlocuiesc secretara cand este in concediu, etc.)si am absolvit 3 facultati.
Am 21 ani vechime in meserie, nu am avut abateri discipinare , sunt bun profesionist.
Nu am sot, copii, locuiesc cu parintii care au 90 de ani si pe care ii ingrijesc.
Stiu ca nu mai exista CCM la nivel national, iar la firma la care lucrez au loc restructurari si reorganizari. Vreau sa stiu daca exista o prevedere legala care protejeaza de la concediere prin desfiintarea postului pentru motive neimputabile salariatului, pentru persoane aflate in situatia mea si pentru care salariul este singura sursa de venit. Este firma obligata sa-mi ofere alt post in conditiile in care eu am calificare pentru unele activitati care au fost externalizate de angajator ?
Criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere trebuie sa fie prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestora.
Daca este vorba despre o concediere individuala , in baza art.65 C.mun., va pot spune ca art. 65 nu reglementează în sarcina angajatorului obligaţia de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.
In practica judiciara, s-a decis ca aceasta este ca o masura de protectie a salariatilor.
Art 65 cod muncii
dmdc
In cat timp societatea poate angaja un lucrator care sa ocupe postul pe care il ocup eu in acest moment ,in conditiile in care raporturile de munca inceteaza ... (vezi toată discuția)