avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Va rog raspuns
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Va rog raspuns

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: eu nefiind pfa am facut un contract de mana intre mine (nu sunt pfa, nu sunt srl nimic) si o firma SRL pentru executie si montare caseta luminoasa si forexuri pe perete in care ma angajam ca pana la data de 29 aug sa montez si sa execut caseta luminoasa + restul de materiale cu avans de 50 % si restul de bani la montaj.Am montat tot conform bun de tipar dat de beneficiar ( trimis pe mail pentru fiecare lucrare) insa nu mi s-au dat restul de bani, am si poze dovada montaj.
Mi s-a dat doar 50% din bani pe care am o chitanta semnata de mana, nu am emis nici o factura nimic.
In contract nu sunt scrise penalizari in cazul de nerespectare al termenelor pentru nici o parte.
Doresc sa stiu daca pot sa imi recuperez restul de bani, daca imi pot lua de la locatia lor caseta luminoasa, sau sa stiu daca ceea ce am semnat imi poate aduce neplaceri legale in cazul in care iau caseta
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:49, 10 Septembrie 2012
caseta este a lor si faptul ca o ridicati fara acceptul lor este infractiune.
restul de bani se poate obtine in instanta de judecata insa faptul ca nu aveti penalizari va determina aplicarea doar a unei dobinzi legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare de pe terasa aer conditionat pe atic bloc cristinalauraconst cristinalauraconst Buna ziua ... ma confrunt cu urmatoarea problema. Am avut instalat din 2007 un aparat de aer conditionat pe aticul blocului, exact deasupra ferestrei de la ... (vezi toată discuția)
Calcul consum de gaze florentinazara florentinazara Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari și doresc să știu dacă este legal ca proprietarii de apartamente care nu au contoar de ... (vezi toată discuția)
Montare defectuoasa geamuri termopan onitagabi onitagabi Buna ziua, mi-au fost montate gresit geamurile termopan, adica la montaj s-a rupt rama, la usa cand a gauti rama s-a rupt bucata din ea...etc . Eu le-am trimis ... (vezi toată discuția)