buna ziua,am si eu o nelamurire.Detin un teren de 5000mp cu 2 cai de acces si am fost chemat la primarie sa dau o declaratie in prezenta notarului si sa declar ca in cazul reparcelarii tarlalei ce o detin pe care primaria a asumat-o sunt de acord cu eventuala actualizare a planului cadastral in sensul modificarii geometriei si suprafetei acesteia,primarul spune ca vrea sa lateasca unul din drumurile de acces si sa-l asfalteze si pt asta are nevoie de declaratia tuturor persoanelor ce au terenuri in zona cu nr cadastral.m-i se pare ciudat ca nu specifica nicaieri de cat vor sa-mi ia din teren.Cum sa procedez sa dau declaratia?
1) solicitați în scris primăriei lămuriri concrete în legătură cu chemarea dvs. . . .și declarație notar ;Nu vă duceți la primărie.
2) rezultă că primăria are ca scop EXPROPIEREA dvs pe o anumită suprafață din acel teren : pt. expropriere - Constituție art. 44 alin. 3 prevede ca "nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publică (deci o cale de acces) stabilita potrivit legii, cu dreapta si prealabilă despăgubire", precum si Cod civil potrivit caruia "nimeni nu poate fi silit a ceda proprietatea sa ; Legea 205/2011 pentru modificarea şi completarea Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local ;
3) așteptați primirea răspunsului primăriei și funcție răspuns, de interesele dvs. și prevederile Legii, hotărâți și acționați.
Lege
ankalupu
in cazul despagubirilor pentru exproprierea tereului entru constructia unei autostrazi exista vreo lege care sa spuna in cat timp se poate cere in instanta ... (vezi toată discuția)
Expropriere
Georgia.TH
buna ziua.
am mostenit impreuna cu fratele meu un teren arabil in jud Suceava.
in urma cu 2 luni am aflat intamplator ca in zona, inclusiv pe o parte din ... (vezi toată discuția)
Deposedare teren
NTASE
Sunt proprietar al unui teren si, fara nicio instiintare prealabila, m-am trezit cu tarusii batuti pe terenul meu si cu stalpii de iluminat depozitati pe el. ... (vezi toată discuția)