Bună ziua!
Sunt administrator la o scară din cele trei ale de blocului.
Problema mea este următoarea: în faţa scării noastre se adună atât copiii care locuiesc aici - care sunt vreo 6 - precum şi copiii de la celelate două scări şi copii de la blocurile învecinate. Pe lângă zgomotul pe care-l produc, fac şi multă mizerie, aşa că femeia de serviciu degeaba face curăţenie dimineaţa, spre seară e dezastru cum arată trotuarul şi scara. Degeaba le-am spus şi eu şi vecinii afectaţi de gălăgie, să nu se mai joace acolo, nu avem cu cine să ne înţelegem.
Sfătuiţi-mă, vă rog, ce măsură să iau pentru a rezolva situaţia.
Incercati impreuna cu ceilalti administratori de scara, sa stabiliti un amplasament de loc de joaca pentru copii, pe care sa-l amenajati, cu concursul/ fondurile primariei (solicitati in scris acest lucru, ca doar de aceea platiti taxe si impozite), pentru a-i atrage pe copii acolo.
Pana amenajati locul de joaca pentru toti copii din zona, incercati sa stabiliti un program de joaca, impreuna cu copii (le va placea cu siguranta sa fie bagati in seama, nu doar sa fie usuiti ca fac galagie). Cu randul, dvs. locatarii in varsta puteti chiar sa va implicati in joaca lor (nu jucandu-va ca ei, ci doar supraveghindu-i discret, ca niste bunici), aratandu-le cu blandete, nu cu invective ce este bine, mai putin frumos si ce nu trebuie facut. Puteti pune 2-3 pubele mici de gunoi, pe care sa afisati poze cu copii care arunca gunoiul in mod civilizat in cos, nu pe jos.
Veti fi surprins de rezultatele obtinute.
Probabil ca la scara dvs., in prezent este singurul loc din zona unde este spatiu suficient pentru a se strange mai multi copii. Lor le place sa fie mai multi la un loc. Strigatele lor pot fi intelese de catre noi cei mai in varsta, chiar cu "riscul" de a ne aduce aminte ca si noi am fost copii candva si spre deosebire de acesti copii, alergam cat era ziua de lunga pe camp/ maidan/ strazi laturalnice (locuri azi disparute aproape in totalitate in orase/ municipii, datorita "binefacerilor" civilizatiei).
Muscat de caine
Costica33
Ce se poate face impotriva unei vecine de 30 de ani care hraneste pe linga locuinta mea caini maidanezi?
Precizez ca am fost muscat si eu si familia de catre ... (vezi toată discuția)