Am infiintat PFA-ul de aproape 10 ani. De 3 ani am facut cerere (si s-a aprobat ) pentru incetarea temporara a activitatii. Am platit ultimele taxe si impozite aferente la data incetarii activitatii (30-10-2012).
Acum vreau sa desfiintez PFA-ul.
Mentionez ca am cumparat pe numele PFA un autoturism #-o LOGAN in aprilie 2006.
Va rog sa ma ajutati cu indicarea pasilor de urmat pentru desfiintarea PFA si trecerea autoturismului (vechi de peste 6 ani) pe numele meu.
Din punct de vedere fiscal,conform art.48 alin.(2)lit.c) din Codul fiscal si pct.36 din Normele metodologice de aplicare ale Codului fiscal : "In cazul in care bunurile afacerii trec in patrimoniul personal,din punct de vedere fiscal se considera instrainare,suma reprezentand c/val acestora incluzandu-se in venitul brut al afacerii.Evaluarea se face la preturile practicate pe piata sau stabilite prin expertiza tehnica " .
Odata cu desfiintarea P.F.A. masina intra in proprietatea dvs., dar platiti impozit pe suma ramasa neamortizata (ceea ce nu e cazul masina fiind mai veche de 6 ani).
Impozit pe venit pfa
fifi58
In 2008 am deschis un PFA pentru activitatea de taximetrie si am achizitionat o masina noua pe PFA.
Pentru ca nu am primit autirizatie de la primarie nu am ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.