avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Desfiintare PFA dupa o intrerupere a activitatii de 3 ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Desfiintare PFA dupa o intrerupere a activitatii de 3 ani

Am infiintat PFA-ul de aproape 10 ani. De 3 ani am facut cerere (si s-a aprobat ) pentru incetarea temporara a activitatii. Am platit ultimele taxe si impozite aferente la data incetarii activitatii (30-10-2012).
Acum vreau sa desfiintez PFA-ul.
Mentionez ca am cumparat pe numele PFA un autoturism #-o LOGAN in aprilie 2006.
Va rog sa ma ajutati cu indicarea pasilor de urmat pentru desfiintarea PFA si trecerea autoturismului (vechi de peste 6 ani) pe numele meu.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:51, 10 Septembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Din punct de vedere fiscal,conform art.48 alin.(2)lit.c) din Codul fiscal si pct.36 din Normele metodologice de aplicare ale Codului fiscal : "In cazul in care bunurile afacerii trec in patrimoniul personal,din punct de vedere fiscal se considera instrainare,suma reprezentand c/val acestora incluzandu-se in venitul brut al afacerii.Evaluarea se face la preturile practicate pe piata sau stabilite prin expertiza tehnica " .
Odata cu desfiintarea P.F.A. masina intra in proprietatea dvs., dar platiti impozit pe suma ramasa neamortizata (ceea ce nu e cazul masina fiind mai veche de 6 ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit pfa fifi58 fifi58 In 2008 am deschis un PFA pentru activitatea de taximetrie si am achizitionat o masina noua pe PFA. Pentru ca nu am primit autirizatie de la primarie nu am ... (vezi toată discuția)
Implicatiile radierii pfa-ului violeta_vlasceanu@yahoo.com violeta_vlasceanu@yahoo.com Buna ziua, As vrea sa radiez PFA-ul inregistrat din 2006. Am achzitionat in 2008 un autoturism pe PFA. Ce se intampla odata cu radierea PFA-ului cu ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturism oroszstefanpfa oroszstefanpfa Conform ordonantei comentata pe site maxim deductibil pe luna sunt 1500 roni. Inmultind 12 luni cu 6 ani rezulta 108000 roni, cca 25000 euro. Dar tot pe site ... (vezi toată discuția)