avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit pe venit pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit pe venit pfa

In 2008 am deschis un PFA pentru activitatea de taximetrie si am achizitionat o masina noua pe PFA.
Pentru ca nu am primit autirizatie de la primarie nu am putut sa functionez decit 6 luni, deci masina practic este neamortizata. Vreau sa inchid PFA-ul dar cum sa trec masina pe persoana fizica?Trebuie sa emit factura si sa platesc 16 % impozit?
Dupa ce am cheltuit bani pe masina pe care nu i-am putut recupera mai dau si impozit pe cea ce am platit? Practic nu am nici un venit din transcrierea masinii.

Cel mai recent răspuns: fifi58 , utilizator 14:07, 1 Iulie 2014
Buna ziua!
Pentru vanzarea masinii catre dvs. este nevoie sa faceti factura.
Impozitul il veti plati in functie de ce sistem de impunere aplicati.
In completare la raspunsul primit va redau si din codul fiscal, normele de aplicare la art. 48:
ART. 48
36. .....
În cazul încetării definitive a activităţii, din punct de vedere fiscal, sumele obţinute din valorificarea bunurilor şi drepturilor din patrimoniul afacerii, înscrise în Registrul-inventar, cum ar fi: mijloacele fixe, obiectele de inventar şi altele asemenea, precum şi stocurile de materii prime, materiale, produse finite şi mărfuri se includ în venitul brut.
Urmarind ce s-a intamplat cu masina si ignorand celelate operatiuni avem:

Cumpararea masinii, chiar daca este inregistrata in R.J.I.P., nu este cheltuiala deductibila decat dupa ce este data in folosinta iar atunci se amortizeaza intr-o perioada de 4-6 ani, conform duratei de utilizare stabilita legal.

Concluzia este: chiar daca masina este inregistrata pe P.F.A., in urma desfiintarii acesteia, nu trebuie platit impozit atunci cand se face transferul.
nu este cazul meu , nu am valorificat nimic , nu am vandut masina

La cheltuieli nimic nu se trece ??

pot sa fac factura cu 100 lei ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere masina pe persoana fizica fifi58 fifi58 In 2008 am deschis un PFA pentru activitatea de taximetrie si am achizitionat o masina noua pe PFA. Pentru ca nu am primit autirizatie de la primarie nu am ... (vezi toată discuția)
Inchidere de activitate fifi58 fifi58 In 2008 am deschis un PFA pentru activitatea de taximetrie si am achizitionat o masina noua pe PFA. Pentru ca nu am primit autirizatie de la primarie nu am ... (vezi toată discuția)
Impozitare mijloace fixe trecute in patrimoniul personal la incetarea afacerii Eliana1 Eliana1 Conform Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor art. 48 din Codul Fiscal: \\"În venitul brut al afacerii se include şi suma reprezentând ... (vezi toată discuția)