avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce parte am eu si sora mea la mostenire .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce parte am eu si sora mea la mostenire .

Parintii mei au achizitionat in timpul casatoriei un apartament . Au avut 2 copii eu si sora mea , apoi la un moment dat au divortat dar nu sau mai dus nici unul la partaj ...au lasat partajul asa in aer daca pot zice asa . Apoi tatal meu a murit . Mortea a avut loc acum vreo 13 ani . Noi eram mici si intre timp mama mea sa recasatorit . Si nu sa facut pana in ziua de azi nici un fel de succesiune . Acum mama mea doreste sa vanda acest apartament . Deci a pus in discutie o evenuala succestiune . Cum se va imparti acest apartament la aceasta succesiune ? Mama mea afirma ca detine 75% insa nu mi se pare corect din moment ce ei erau practic divortati cand a murit tatal meu . Mentionez ca apartamentul era bun comun cumparat in totalitate din salariile lor . Astept un raspuns de la cineva mai informat pe aceasta tema ca sa stiu ce ma asteapt pe mine si pe sora mea si eventual sfaturi daca e cazul . Multumesc anticipat .
Parintii nefacand partajul, bunul le apartine in continuare 50%+50%. Restul raspunsului e dat de @Car3men.
Am dat un raspuns eronat, am corectat, asa este cand faci mai multe lucruri deodata.Mea culpa!
Si pentru stiinta d-voastra divortul si partajul sunt 2 lucruri diferite. Sunt oameni divortati care stapanesc impreuna bunurile dobandite in timpul casatoriei fara sa faca partaj niciodata.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
ContSters259670, utilizator
Mama dvs. are dreptul la 50% din imobil.

Avand in vedere ca tatal a decedat dupa pronuntarea divortului, cota de 50% ce ar fi revenit acestuia (daca ar fi fost in viata), se va imparti in cote egale intre copiii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie fara testament Sofia_wechsler Sofia_wechsler Parintii mei au divortat, dar nu au facut si partajul. ulterior tatal meu s-a recasatorit, dar, a murit subit, nelasand un testament. el si sotia lui locuiau ... (vezi toată discuția)
Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)