Parintii mei au achizitionat in timpul casatoriei un apartament . Au avut 2 copii eu si sora mea , apoi la un moment dat au divortat dar nu sau mai dus nici unul la partaj ...au lasat partajul asa in aer daca pot zice asa . Apoi tatal meu a murit . Mortea a avut loc acum vreo 13 ani . Noi eram mici si intre timp mama mea sa recasatorit . Si nu sa facut pana in ziua de azi nici un fel de succesiune . Acum mama mea doreste sa vanda acest apartament . Deci a pus in discutie o evenuala succestiune . Cum se va imparti acest apartament la aceasta succesiune ? Mama mea afirma ca detine 75% insa nu mi se pare corect din moment ce ei erau practic divortati cand a murit tatal meu . Mentionez ca apartamentul era bun comun cumparat in totalitate din salariile lor . Astept un raspuns de la cineva mai informat pe aceasta tema ca sa stiu ce ma asteapt pe mine si pe sora mea si eventual sfaturi daca e cazul . Multumesc anticipat .
Parintii nefacand partajul, bunul le apartine in continuare 50%+50%. Restul raspunsului e dat de @Car3men.
Am dat un raspuns eronat, am corectat, asa este cand faci mai multe lucruri deodata.Mea culpa!
Si pentru stiinta d-voastra divortul si partajul sunt 2 lucruri diferite. Sunt oameni divortati care stapanesc impreuna bunurile dobandite in timpul casatoriei fara sa faca partaj niciodata.
Avand in vedere ca tatal a decedat dupa pronuntarea divortului, cota de 50% ce ar fi revenit acestuia (daca ar fi fost in viata), se va imparti in cote egale intre copiii acestuia.
Succesiune
mocanuvalentin
Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)