avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie fara testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie fara testament

Parintii mei au divortat, dar nu au facut si partajul. ulterior tatal meu s-a recasatorit, dar, a murit subit, nelasand un testament. el si sotia lui locuiau in casa lui parinteasca, mama a ramas in apartamentul pe care l-au cumparat impreuna in timpul casatoriei. Acum mama vea sa imi doneze (sau vanda) apartamentul. Ce trebuie sa fac? Mentionez ca din a doua casnice a tatalui meu nu au existat copii, dar sotia lui are 3 baieti, si eu am o sora, dar nici unul nu a exprimat interes in apartament.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:30, 16 Aprilie 2013
La succesiunea tatalui veti veni dvs, impreuna cu sora si cu sotia din a doua casatorie. In mostenirea de pe urma tatalui dvs se va include casa parinteasca ca bun propriu si 1/2 din apartamentul parintilor dvs.

Mama dvs va poate dona cota de 1/2 ideala din dreptul de proprietate asupra apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Donatie catre mostenitor mariusdd mariusdd Buna ziua, Parintii sotiei mele detin un apartament impreuna(actul este pe numele amundorura). As dori sa stiu daca ar fi posibila cedarea(donarea)partii ... (vezi toată discuția)
Succesiune pamant si imobil larisa408 larisa408 buna seara sa va spun povestea... parinti mei au primit o bucata de pamant din partea bunicilor mei de pe mama prin urmare ei si-au cladit o casa unde sa ne ... (vezi toată discuția)