avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deces proprietar-cui ramane mostenirea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deces proprietar-cui ramane mostenirea?

O persoana-cetatean strain cu domiciliul in alta tara- are o proprietate imobiliara in Romania, impreuna cu sotul sau. Acesta are un copil din prima casatorie, cetatean strain si el. In urma decesului sotului, se face conform legii succesiunea dupa bunurilor mobile si imobile din strainatate fara a se declara si proprietatea din Romania. Intrebarea mea este: ce se intampla cu proprietatea din Romania, in conditiile in care exista posibilitatea ca singurul urmas direct in viata din strainatate s-ar putea sa nu detina nici un act care sa dovedeasca proprietatea parintelui sau asupra imobilului sau , datorita anumitor conditii, sa nu fie interesat de aceasta proprietate.
Cel mai recent răspuns: padri , utilizator 19:57, 13 Septembrie 2012
Mostenire vacanta.

Mostenirea vacanta apartine statului.
Daca proprietatea nu este revendicata de mostenitorii titularului dreptului de proprietate,bunul nerevendicat intra in posesia statului unde se afla proprietatea
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas minor, tatal cetatean strain decedat Adina Magsi Adina Magsi Buna ziua, Sotul meu, cetatean pakistanez a decedat in anul 2008. Din casatoria noastra a rezultat un copil, acum in varsta de 2 ani. Dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)
Mobile mostenite de la mama si bunica tobescu tobescu Buna ziua, as avea sa va supun o speta : mama si bunica noastra ne a lasat ca mostenire mobile de mare valoare, aceste mobile erau depuse in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor - titlu de proprietate aurelsmeu aurelsmeu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in descifrarea unor acte care implica a fi sau a nu fi mostenitorul unor bunuri imobile mentionate intr-un Titlu de ... (vezi toată discuția)