avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzari \\"de masa\\" online pe siteuri specializate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzari "de masa" online pe siteuri specializate

Buna seara. Am o mare dilema transformata acum in problema. Detin un magazin online prin intermediul caruia vand produse conform legislatiei din Romania - cu factura, garantie, tot ce trebuie. Firma mea a fost verificata de-a lungul timpului de Inspectia Muncii, OPC etc. Desi activitatea este foarte redusa, incerc din rasputeri sa fac totul ca la carte si sa respect tot ce este de respectat dpdv legislativ in acesta activitate. Pe de alta parte, din pacate, pe siteuri de specialitate - ex: okazii.ro exista persoane fizice care vand "in masa" - adica au anunturi pentru zeci si chiar sute de produse - multe identice cu ale mele insa fara a oferi factura fiscala. Mascheaza anumite elemente de siguranta - adica ofera garantii desi nu au nici un suport real (ca in cazul unei firme care stampileaza si semneaza un act emis). Cu siguranta aceasta concurenta neloiala, si cred eu ilegala, imi creaza serioase prejudicii si de multe ori ma gandesc serios daca in tara asta merita sa respecti legea!? As dori sa primesc cateva raspunsuri punctuale deoarece cu siguranta pe acest forum sunt foarte multi profesionisti care ma pot ajuta: 1. O activitate economica de genul celei descrise mai sus poate fi desfasurata de persoane fizice pur si simplu (nu P.F.A., I.I. etc) in mod legal? 2. Exista o delimitare in vreo lege in care sa se precizeze cat/cum anume poti vinde in mod personal (adica poti spune ca vinzi in nume personal, produse care iti apartin si poate, nu mai ai nevoie de ele, insa in cantitati asa mari, printr-o activitate sustinuta, derulata de-a lungul lunilor de zile sau anilor)? 3. Ma pot adresa vreunei institutii (in cazul in care respectivii desfasoara activitati ilegale)? 4. Pot constrange in vreun fel siteul care asigura suport pentru aceste activitati comercile sa intrerupa activitatea respectivilor? Orice alt sfat/idee/parere cu referire la subiect sunt binevenite. Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
flodan, utilizator
Cel mai recent răspuns: flodan , utilizator 22:47, 12 Septembrie 2012
Chiar niciun ajutor? Dezamagit... :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate comerciala fara a infiinta o firma flodan flodan Buna ziua. Deoarece nu am reusit sa primesc vreun raspuns la o intrebare anterioara, reformulez. Poate este mai simplu de aflat pareri in varianta asta. Iata ... (vezi toată discuția)
Comert pe okazii.ro persoana fizica. ilegal? mihaelabuh mihaelabuh Buna ziua, Cei care vand fel de fel de articole pe Okazii.ro ca persoana fizica, articolele fiind noi,fara factura sau garantie, fac de fapt comert ilegal, ... (vezi toată discuția)
Vanzarea - cumpararea on line de produse noi/second hand intre persoane fizice 1n$4n3 1n$4n3 Va salut! Expun spre dezbatere situatia neclara pentru mine, in care ma gasesc de foarte multa vreme privind achizitia si vanzarea de produse (in special a ... (vezi toată discuția)