avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Comert pe Okazii.ro persoana fizica. Ilegal?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Comert pe Okazii.ro persoana fizica. Ilegal?

Buna ziua,

Cei care vand fel de fel de articole pe Okazii.ro ca persoana fizica, articolele fiind noi,fara factura sau garantie, fac de fapt comert ilegal, nu?
Exista vreo specificatie in legislatia comertului online legata de acest aspect, a comertului ilegal online?
Cel mai recent răspuns: eva888 , utilizator 18:02, 10 Aprilie 2013
Din moment ce pentru produsele respective, la cumpararea lor ca noi, au fost achitate toate taxele, nu consider revanzarea lor la un pret mai mic decat valoarea echivalentului nou ca fiind ilegala.
Okazii.ro are o platforma de magazine online in toata regula dar care sunt operate de persoane fizice, nu de firme. Produsele vandute sunt noi, dar fara factura sau garantie.
De multe ori in paralel exista si un magazin online operat de o firma care vinde evident cu factura, aceleasi produse.
Exemplu: [ link extern ]
E legala chestia asta?
mihaelabuh a scris:

Buna ziua,

Cei care vand fel de fel de articole pe Okazii.ro ca persoana fizica, articolele fiind noi,fara factura sau garantie, fac de fapt comert ilegal, nu?
Exista vreo specificatie in legislatia comertului online legata de acest aspect, a comertului ilegal online?


Nu este comert ilegal.
Persoanele fizice au dreptul de a vinde produsele lor.

In conditiile in care acestia fac acte de vazare repetate au obligatia de a plati impozit intrucat actele lor juridice se situeaza in sfera actelor de comert, cu toate implicatiile legale care rezulta din astfel de operatiuni juridice.

Prin urmare, nu este ilegal ca o persoana fizica sa vanda anumite bunuri.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
As vreau sa intreb si eu ceva. Daca am pagini pe internet si reclame primesc bani, si nu platesc impozit dupa ele fac o ilegalitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzari "de masa" online pe siteuri specializate flodan flodan Buna seara. Am o mare dilema transformata acum in problema. Detin un magazin online prin intermediul caruia vand produse conform legislatiei din Romania - cu ... (vezi toată discuția)
Vanzari produse prin internet terminus1 terminus1 Buna, doresc sa stiu daca e legal sa vand produse pe internet prin intermediul forum-urilor si site-urilor specializate precum okazii.ro ca si persoana ... (vezi toată discuția)
Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)