Ati gresit solicitind instantei lichidarea voluntara. Trebuia sa mergeti pe dizolvare si lichidare in baza Legii 31/1990. Nu e nevoie de lichidator, ci de Decizia d.voastra de lichidare voluntara de pusa la ORC. Dupa care un expert contabil va va face un bilant pe zero. Faceti demersul la instanta de renuntare pe acea cale.
As fi putut sa cer lichidarea voluntara la ORC chiar si in cazul in care societatea are datorii catre ANAF?
Instanta deja a numit un lichidator (care imi solicita astazi depunera documentelor firmei pentru procedura de insolventa) si fixat termen pe data de 09.10.2012 pentru continuarea procedurii!
In acest context ma mai pot adresa instanei pentru renuntare?
Astept raspunsul dvs, nu stiu daca sa predau astazi actele lichidatorului?
Daca societatea are datorii nu poate fi lichidata voluntar.
Singura cale este cea pe care ati ales-o. Ceea ce ati gresit este faptul ca la lichidarea voluntara trebuia sa va alegeti singur lichidatoryl inainte de introducerea actiunii si sa negociati onorariul lichidatorului.
Avand in vedere ca procedura este initiata de dvs, trebuia sa aveti in vedere si onorariul, avand cunostinta de faptul ca societatea nu are bunuri care sa asigure acest onorariu.
:ichidatorul mai poate cere onorariul si din fondul de lichidare.
Sigur ca lichidatorul insinta pentru onorariu atat tinp cat procedura a fost deschisa de dvs. nu de un creditor.
In ce modalitate as putea sa schimb lichidatorul, in contexttul in care, in cererea catre tribunal pentru initierea procedurii simplificate de faliment, nu am cerut un anumit lichidator?
M-as putea adresa instantei in acest sens? Cum sa procedez?
Actualul lichidator dupa predarea actelor, deja a recurs la amenintari!
Lichidatorul poate fi schimbat oricand de creditorul care are mai mult de 50% din masa credala prin decizie publicata in Buletinul procedurilor de insolventa, decizie de care judecatorul sindic va lua act la termenul de judecata subsecvent publicarii deciziei, si va proceda la schimbarea lichidatorului judiciar, sau de adunarea creditorilor, care ar putea sa nu confirme lichidatorul judiciar numit provizoriu de catre judecatorul sindic.
De asemenea, judecatorul-sindic, in orice stadiu al procedurii,din oficiu sau la cererea comitetului creditorilor, îl poate înlocui pe administratorul judiciar, prin încheiere motivata, pentru motive temeinice. Încheierea de înlocuire se pronunta în camera de consiliu, de urgenta, cu citarea administratorului judiciar si a comitetului creditorilor.