avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Urgent,va rog mult daca puteti sa ma ajutati.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Urgent,va rog mult daca puteti sa ma ajutati.

Buna seara.Am si eu cateva probleme legate de o excursie in Belgia.Daca s-ar putea sa ma ajutati cu cateva informatii,va multumesc anticipat.

Peste 3 saptamani o sa plecam in Bruxelles cu scoala.Prietena mea s-a hotarat mai tarziu si nu a gasit bilet de avion de intors cu aceeasi cursa,doar la dus va merge cu noi.La plecare o sa aiba procura si o sa fiu eu insotitor.Acum problema apare la intoarcere.Ea pleaca cu Wizz Air cu 2 ore mai devreme,noi plecam cu Blue Air.Poate sa se intoarca in tara singura ? fara insotitor ? Eu am inteles ca probleme sunt doar la plecare,iar la intoarcere nu pentru ca e tara de cetatenie.Puteti sa ma lamuriti daca se poate intoarce singura ?
A doua problema.Noi plecam pe 24,ne intoarcem pe 27.Ei ii expira buletinul luna viitoare pe 6.Am citit diverse,pe unele site-uri scrie ca buletinul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni,pe altele ca trebuie sa fie doar valabil.Bun,in cazul in care trebuie sa fie valabil,ea nu si-l poate schimba,adresa este pe numele bunicai care a decedat.Trebuie sa-si faca pasaport ? daca da,aveti idee cam cat dureaza si costurile ?

Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:59, 11 Septembrie 2012
Poate calatori cu acea carte de identitate pe care o are, nu trebuie schimbata.
Intrebati la compania de zbor daca i se permite sa se imbarce neinsotita sau trebuie sa platiti un serviciu suplimentar, din alt punct de vedere nu-s probleme, fata intorcandu-se in tara.
E bine ca avionul ei pleaca inainte si dupa cateva ore sau cateva zile ca nu aveati voie s-o lasati neinsotita pe acolo.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
Ares-3, moderator
Pe langa declaratia acord a parintilor mai aveti nevoie si de extras de cazier judiciar (al dumneavoastra, desigur).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare zbor wizz air Helena21 Helena21 Buna ziua. În data de 11.03.2018 am cumpărat un bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Lisabona, pentru perioada 24.05.2018-29.05.2018. În data de ... (vezi toată discuția)
Minor intoarcere in tara Pana Olga Pana Olga Buna ziua! Am 17 ani, si as dori sa calatoresc catre romania cu avionul si nu stiu ce decizie sa iau. Cand am venit aici am luat o cursa Blue Air catre ... (vezi toată discuția)
Minor roman fara declaratie din italia in anglia Emiliaaa Emiliaaa Buna seara. Am 17 ani si traiesc in Italia. Ma intrebam daca pentru a calatorii din Italia spre Anglia este nevoie de declaratia parintilor (fiind cetatean ... (vezi toată discuția)