avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... paragraf legal/ilegal in statutul unui ONG profesional
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

paragraf legal/ilegal in statutul unui ONG profesional

doresc sa ma inscriu intr-o asociatie profesionala si am descoperit in statutul acesteia urmatorul paragraf:


Membru ONG se angajeaza prin aderare:
"Sa recunoasca deciziile de sanctionare stabilite conform statutului ca decizii irevocabile si definitive"

Daca semnez acest act si ei fac un abuz de putere eu chiar nu mai pot sa apelez la nici o instanta pentru a-mi sustine punctul de vedere?

Mentionez ca deciziile de sanctionare sunt acordate de viitorii mei colegi care nu au nici cea mai mica pregatire in domeniu juridic si cu care eu ma aflu in regim de concurenta.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Baboo , utilizator 21:54, 31 August 2010
Poate fi atacata in justitie o asemenea decizie, chiar daca statutul ONG-ului prevede ca este definitiva si irevocabila.
Orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale.
modalitatea si termenele in care poate fi atacata o hotarare de acest tip o gasiti in OG 26/2000 aprobata prin L.246/2005 cu privire la asociatii si fundatii .
adinka a scris:

Membru ONG se angajeaza prin aderare:
"Sa recunoasca deciziile de sanctionare stabilite conform statutului ca decizii irevocabile si definitive"


De la mine, fraza asta se "vede" cam asa: Orice alt organ al profesiei este incompetent (pardon ...nu mai are competenta) de a se mai pronunta asupra deciziei (de indata ce a fost data ... fie si cu oistea-n gard... de organul care a dat-o). Prin urmare se deschide calea de acces la o instanta, fara a mai fi obligata sa urmez o alta procedura interna.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
romascanu, moderator
sdianaviolina a scris:

modalitatea si termenele in care poate fi atacata o hotarare de acest tip o gasiti in OG 26/2000 aprobata prin L.246/2005 cu privire la asociatii si fundatii .


Să înţeleg prin cele artate aici ca un statut al unei organizatii, poate fi făcut şi aprobat de judecatorie chiar daca are prevederi impotriva legilor existente? Nu mai pun in discuţie adaptarea lui dupa cele care apar ulterior apariţiei ONG-ului...
Posibil sa fi existat o scapare a judecatorului la citirea actelor constitutive, de a aparut acel paragraf contrar legilor ....

Alte discuții în legătură

Modificarea actului constitutiv si al statutului asociatiei PetruD PetruD Buna ziua. Modificarile aduse Statutului de catre Adunarea Generala intra in vigoare si produc consecinte din momentul emiterii Procesului Verbal de sedinta ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre verdict masayoshi masayoshi 1. \"Respinge ca nefondata excepţia nulitatii recursului declarat de recurentul-reclamant\" 2. Daca am invocat o exceptie de neconstitutionalitate asupra ... (vezi toată discuția)
Cum desfasori activitatea in asociatie cat timp actele sunt in curs de solutionare la judecatorie florentina65 florentina65 Asociatia a fost infiintata acum cinci ani si are activitate constanta. In aceasta luna am avut alegeri generale in care s-a decis schimbarea de adresa, ceva ... (vezi toată discuția)