avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... paragraf legal/ilegal in statutul unui ONG profesional
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

paragraf legal/ilegal in statutul unui ONG profesional

doresc sa ma inscriu intr-o asociatie profesionala si am descoperit in statutul acesteia urmatorul paragraf:


Membru ONG se angajeaza prin aderare:
"Sa recunoasca deciziile de sanctionare stabilite conform statutului ca decizii irevocabile si definitive"

Daca semnez acest act si ei fac un abuz de putere eu chiar nu mai pot sa apelez la nici o instanta pentru a-mi sustine punctul de vedere?

Mentionez ca deciziile de sanctionare sunt acordate de viitorii mei colegi care nu au nici cea mai mica pregatire in domeniu juridic si cu care eu ma aflu in regim de concurenta.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Baboo , utilizator 21:54, 31 August 2010
freeelis a scris:

Posibil sa fi existat o scapare a judecatorului la citirea actelor constitutive, de a aparut acel paragraf contrar legilor ....


... perseverare diabolicum...
A gresi e omenesc, a persevera in greseala e diabolic ( Seneca) ... totusi , raman la parerea mea ca nu este o greseala intentionata .
freeelis a scris:

A gresi e omenesc, a persevera in greseala e diabolic ( Seneca) ... totusi , raman la parerea mea ca nu este o greseala intentionata .


Desigur, eu doream niste opinii pentru niste texte si situaţii juridice, nicidecum despre citate pe care le-am invocat partial in cunostinţă de cauză. Sau varianta in limba română nu-mi era adresata?
Părerea mea este că intr-adevar nu este o gresala intenţionata, ci una cauzata de stilul,,merge banda'', in care aceste texte nu sunt citite până la sfirsit. Pe un text cu care esti obisnuit ca fiind standard, poţi sa muţi o virgula care poate schimba totul si judecatorul nu vede. Parearea mea.
Vox populi, vox Dei!

Erata

--- despre citate pe care le-am invocat partial , in cunostinţă de cauză---

Pentru ca tot vorbeam de virgule...
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Baboo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea actului constitutiv si al statutului asociatiei PetruD PetruD Buna ziua. Modificarile aduse Statutului de catre Adunarea Generala intra in vigoare si produc consecinte din momentul emiterii Procesului Verbal de sedinta ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre verdict masayoshi masayoshi 1. \"Respinge ca nefondata excepţia nulitatii recursului declarat de recurentul-reclamant\" 2. Daca am invocat o exceptie de neconstitutionalitate asupra ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal pt.infiintare asociatie Keyla Keyla Buna ziua. Eu si inca 5 pers.dorim infiintarea unui ONG. Suntem in faza de obtinere a cazierelor fiscale.Azi a venit unul dintre cei 5 cu actul,iar in el ... (vezi toată discuția)