avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

Se poate deschide proces de partaj daca,anumite sume de bani au fost investite inainte de casatorie,sa zicem,in vederea imbunatatirii confortului in viitorul domiciliu conjugal?
Cel mai recent răspuns: klu72 , utilizator 08:04, 22 Septembrie 2012
Puteti avea pretentii la o suma de bani pe care va trebui sa dovediti ca ati investit-o.
Pentru drepturile de creanta curge un termen de prescriptie de 3 ani, deci nu puteti astepta mult timp dupa divort.
Acțiunea de partaj cu privire la bunurile comune dobândite de soți în timpul căsătoriei se poate introduce odată cu acțiunea de divorț sau după soluționarea acesteia, dar și pe perioada în care soții sunt căsătoriți, însă, în acest din urmă caz doar pentru motive temeinice

Dacă vă referiți doar la acele „sume investite” înainte de căsătorie de către unul dintre viitorii soți într-un bun al celuilalt, există un drept de creanță al celui care a făcut investiția împotriva celuilalt, dar acesta, după părerea mea se prescrie în termen de 3 ani.
am inteles.....va multumesc...divortul a fost pronuntat prin 2011....nu am facut absolut nici o miscare pt ca am avut numai informatii contradictorii....dovezi insemnand mai exact?...pt k facturile au fost distruse...sau anumite sume nu au fost pe factura/chitanta/bon de casa sau alta forma de plata....ma rog....cum am zis mai devreme multumesc....macar 'expresia' drept de creanta,este sa zic,un punct de plecare....acum am o idee cum sa pun problema.
Solicitati instantei de judecata sa constate dreptul de creanta al dumneavoastra, pnetru sumele de bani investite in vederera imbunatatirii unui bun propriu al fostului sot, prin efectuarea de acte de administrare si conservare.

Contributia materiala trebuie dovedite, insa , de mijloace de proba , inscrisuri , interogatoriu, martori, eventual si de o expertiza de specialitate.


Succes.


Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
am inteles....si o penultmia intrebare......costurile ar fii ?....sumele care pot sa le dovedesc sint ceva de genul 22000 valoarea unui imprumut foflosit pt renovarea apartamentului(valoare folosita absolut integral) , 5000 card cu care a fost akizitionat un laptop de 3500 iar diferenta a 'disparut' , 6000 rate platite de catre mine pt ceva gen electronica si electrocasnice(lcd...aer conditionat....etc...si alte 'maruntisuri'...ma rog,pt 30000 valoarea cheltuielilor (taxe,avocat,etc)de judecate ar fii de....?.....si as mai avea o intrebare si gata,nu mai stresez.....durata procesului si in situatia in care castig (probabil asta e expresia) si refuza sa plateasca?

Alte discuții în legătură

Partaj MISAMIHAI MISAMIHAI Buna ziua,incep a va spune ca am terminat cu procesul de divort si acum va rog sa imi spuneti si mie daca am vreo sansa daca intentez si eu un proces pt ... (vezi toată discuția)
Ce drept am din casa sotiei unde am investit aproape numai eu? mrt mrt Buna ziua De cateva zile sotiei mele i s a pus pata pe mine sa parasesc domiciliul fara vreun motiv intemeiat. Cand ne am cunoscut ea de abia cumparase ... (vezi toată discuția)
Partaj cu probleme eneaelena eneaelena buna ziua! problema mea este urmatoarea: acum 6 ani cand m-am maritat cu inca sotul meu, el nu facuse partajul cu fosta lui nevasta desi erau divortati de 8 ... (vezi toată discuția)