avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general care sunt pierderile legale admise la productie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

care sunt pierderile legale admise la productie

Va rog sa ma ajutati: cu actul normativ sau normele care reglementeaza pierderile legale admise la productia de hartie igienica si prosoape de bucatarie.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Hurmuz , utilizator 17:05, 12 Septembrie 2012
Pierderile tehnologice sunt cuprinse in normele dvs de consum in vederea obtinerii de hartie igienica si prosoape de bucatarie.
Conform Codului fiscal, titlul II- impozit pe profit, Cap.2 - calculul impozitului pe profit , art 21 - cheltuieli :

[ link extern ]

"1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare"

iar normele metodologice la acest articol :
[ link extern ]

"23. În sensul art. 21 alin. (1) din Codul fiscal, sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile şi următoarele
..
e) pierderile tehnologice care sunt cuprinse în norma de consum proprie necesară pentru fabricarea unui produs sau prestarea unui serviciu;"

Cititi si acest studiu de caz :
[ link extern ]

Mii de multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli cu instruire - din profit ? adriantemax adriantemax Am gasit urmatorul articol http://www.formare.info/corner/?p=1400 As dori sa stiu in ce mod se poate face deducerea cheltuielilor cu niste cursuri direct ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli care se scad din profit chiara chiara Buna as vrea sa intreb daca stie cineva ca vreau sa infiintez o societate dar nu stiu ce fel de cheltuieli se pot scade unde gasesc lista cu astea de exemplu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile fara contract aniela72 aniela72 Buna ziua, Sunt interesata daca exista cheltuieli deductibile ( si care sunt acestea) la calculul impozitului pe profit, care nu necesita contracte cu ... (vezi toată discuția)