avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema ff complicata - permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema ff complicata - permis de conducere

Buna ziua. Am apelat la acest forum, deoarece am o problema foarte serioasa si in acelasi timp foarte complicata. Voi incerca sa scriu cat mai detaliat.

In luna decembrie, anul precedent, am fost oprit de politie. Am fost testat cu paratul etilotest, iar in urma testul mi-a iesit o alcoolemie de 0.47. Am refuzat proba bilogica deoarece de cand am fost copil mi-a fost frica de ace, iar in plus, in urma cu trei ani am fost operat de anevrism cerebral, am trecut printr-o operatie foarte riscanta si am fost supus unei analize foarte dureroase (angiografie). Drept urmare nu mai reusesc sa-mi stapanesc frica de ace si nu am putut sa dau sange pentru proba biologica. Am si o evaluare de la un psiholog, care spune ca sufar de: "stari de angoasa si simptome compulsive in situatii privite ca periculoase si amenintatoare. Control reactional compulsiv , care este susceptibil sa provoace incoerente temporare in comportament." Pe langa aceasta evaluare de la psiholog, am toate actele medicale de la spitalul Bagdasar (unde am facut angiografia) si de la o clinica din Franta (unde am facut embolizarea anevrismului).
Eu locuiesc si muncesc, legal, in Germania. Permisul meu de conducere a fost suspendat pe 23 decembrie 2012, cand am baut 3 pahare de vin si un pahar de sampanie, fiind ziua de nastere a fiicei mele. Fiind operat de anevrism cerebral, nu am voie sa consum bauturi alcoolice, dar am facut o exceptie de ziua fiicei mele. In luna august 2013, am sustinut examen pt permisul de conducere in Germania si am obtinut un permis de conducere german. Am venit in Romania si nestiind ca nu am voie sa conduc pe teritoriul Romaniei, am fost oprit de politie, deoarece conduceam o masina cu numere de inmatriculare straine. Le-am prezentat agentilor de circulatie permisul de conducere nemtesc. Au facut verificari si au constatat ca am permisul de conducere romenesc suspendat. Mi s-a facut al doi-lea dosar penal, iar permisul de conducere nemtesc mi-a fost retinut. Ulterior am aflat ca nu aveam voie sa detin doua permise de conducere europene. Am explicat situatia mea mai multor agenti de politie. Unii dintre ei mi-au spus, ca aveam voie sa circul cu permisul german, altii ca nu.
Pentru primul dosar (cel cu alcoolemie 0.47) inca nu am fost chemat la procuror pemtru audiere.
Pentru al doi-lea dosar penal: agentul care mi-a facut al doi-lea dosar mi-a spus ca nu poate sa trimta dosarul la procuror pana nu termin cu primul dosar.

Am consultat un avocat, care mi-a spus in felul urmator:
-pentru primul dosar penal (alcoolemie 0.47 la etilotest cu refuzul probei bilogice) as putea primi in cel mai rau caz o condamnare cu suspendare; dar ca sunt sanse foarte mari sa primesc doar o amenda administrativa, pezentand actele mele medicale.
-iar al doi-lea dosar, se va termina la politie, daca voi primi la primul dosar doar o amenda adminstrativa.
Mie imi este frica sa nu primesc cumva condamnare cu executare, dar avocatul mi-a spus ca sunt doua fapte concurente, iar daca voi primi condamnare cu suspendare la primul dosar, pot primi condamnare cu suspendare si la al doi-lea dosar. Iar in final cele doua condamnari cu suspendare se vor contopi si voi ramane la o singura condamnare cu suspendare (cea mai mare). Este adevarat?

Agentul de ciruclatie care mi-a facut al doi-lea dosar (pentru permisul nemtesc) mi-a spus ca daca voi primi condamnare cu suspendare la primul dosar, la al doilea voi primi condamnare cu executare. Ma gandesc ca un avocat stie mai bine si ar avea mai multa dreptate decat un agent de circulatie.

Am 26 de ani, am un copil de doi ani si 9 luni, locuiesc si muncesc legal in Germania, am un loc de munca foarte buna, pt care m-am straduit mult sa-l obtin.
Nu am antecedente penale, doar cateva amenzi de circulatie.

Deoarece am avut un anevrism cerebral, pot trai foarte bine 100 de ani, dar pot muri peste un an, din cauza lui.

Va rog frumos, sa-mi explicati, daca puteti si ce mi se poate intampla in cel mai rau caz.
Va multumesc anticipat.

Cu stima,
A Popa

Cel mai recent răspuns: apopa500 , utilizator 20:07, 11 Septembrie 2012
Eu zic ca totul depinde de probele care justifica refuzul recoltarii probelor biologice.Nu as putea sa va zic o probabilitate deoarece nu cunosc toate detaliile si probele de la dosar.Ca o parere formulata din ceea ce ati prezentat dvs. as zice ca niciun dosar nu va ajunge la instanta dar in cazul in care se va ajunge veti primi o pedeapsa cu suspendarea executarii.
Va multumesc inca o data.

Stima,
A Popa
Altcineva daca ma mai poate ajuta cu niste raspunsuri.

Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema delicata (condamanre cu suspendare) popescu2312 popescu2312 Buna ziua, Va scriu pe acest forum in speranta ca cineva ma va putea ajuta cu un raspuns. In decembrie 2012, am fost oprit de politie in timp ce ... (vezi toată discuția)
Daca nu am fost informat pot luat 2 pedepse cu suspendare? danut666 danut666 in 2010 am condus sub influenta bauturilor alcoolice,politistii dandu-mi permisul de conducere inapoi,avocatul de atunci mi-a confirmat ca am voie sa conduc pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)