Acum circa 2 ani si jumatate am lucrat in cadrul Politiei Comunitare.Din motive personale am fost nevoit sa cer acordarea de 90 zile concediu fara plata pentru a putea pleca in strainatate.Cu cateva zile inainte de terminarea celor 90 zile seful meu a chemat pe sotia mea la sediu spunandui ca trebuie sa imi completeze demisia mea ceea ce a si facut,eu fiind nevoit sa raman in continuare in strainatate.
Este normal din punct de vedere legal ca sotia mea sa imi scrie demisia si sa o semneze in locul meu?Daca as deschide actiune in instanta ce sanse as avea,atacand legalitatea demisiei mele si cerand sa fiu re-angajat pe postul ce l-am avut?
Nu este normal si nici legal , demisia este un act de vointa unilateral ... dvs trebuia sa contestati decizia de incetare a raportului de munca in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de incetare a c.i.m. daca acest lucru se petrecea inainte de 13 mai 2011 sau in termen de 45 de zile daca comunicarea s-a efectuat dupa aceasta data...
Trebuia sa contestati decizia de incetare a raportului de munca in termen de 30 de zile de la data comunicarii ... depasirea acestui termen duce la respngerea contestatiei ca fiind tardiv depusa.