avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

Acum circa 2 ani si jumatate am lucrat in cadrul Politiei Comunitare.Din motive personale am fost nevoit sa cer acordarea de 90 zile concediu fara plata pentru a putea pleca in strainatate.Cu cateva zile inainte de terminarea celor 90 zile seful meu a chemat pe sotia mea la sediu spunandui ca trebuie sa imi completeze demisia mea ceea ce a si facut,eu fiind nevoit sa raman in continuare in strainatate.
Este normal din punct de vedere legal ca sotia mea sa imi scrie demisia si sa o semneze in locul meu?Daca as deschide actiune in instanta ce sanse as avea,atacand legalitatea demisiei mele si cerand sa fiu re-angajat pe postul ce l-am avut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 2 Noiembrie 2012
Nu este normal si nici legal , demisia este un act de vointa unilateral ... dvs trebuia sa contestati decizia de incetare a raportului de munca in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de incetare a c.i.m. daca acest lucru se petrecea inainte de 13 mai 2011 sau in termen de 45 de zile daca comunicarea s-a efectuat dupa aceasta data...
Si daca nu am facut acest lucru pana in acest moment,ce pot face in acest moment?
In acest moment, nu mai aveti ce sa mai faceti ...:(
Da,dar totusi vorbim de o ilegalitate,sau exista o prescriere la fapta ce reiese din relatarea mea de mai sus?Multumesc
Trebuia sa contestati decizia de incetare a raportului de munca in termen de 30 de zile de la data comunicarii ... depasirea acestui termen duce la respngerea contestatiei ca fiind tardiv depusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O demisie( impusa de sef)este legala? mioaraalp mioaraalp sefa mea mi-aimpus mie si altor 3 persoane sa demisionam. am primit deciziile prin posta la 2 zile dupa demisie. pot contesta decizia in termen de 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Termen de contestare a deciziei de desfacere a contractului de munca PopaPopas1 PopaPopas1 In data de 24.11.2011, am primit un preaviz prin care eram anuntat de decizia de concediere a mea cf art. 65 (1) din Codul Muncii. In acest previz, se ... (vezi toată discuția)
Lntrebare decizie de concediere disciplinara lucianbz lucianbz Buna ziua. Mi-am dat demisia de la fostul loc de munca cu 2 saptamani inainte de terminarea celor 90 de zile de proba dar angajatorul nu mi-a operat demisia. ... (vezi toată discuția)