avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune cominatorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune cominatorii

Buna seara, am si eu o nelamurire: Am o hotarare judecatoreasca irevocabila de punere in posesie prin care mi s-a reconstituit dreptul de propietate asupra unui teren, din 2008. In 2011 am introdus o actiune cu obligatia de a face si daune cominatorii. In februarie 2012 acesta ramane irevocabila obligand primarul la plata de 50 lei pentru fiecare zi de intarziere. Nici pana in prezent nu am fost pus in posesie. Intrebarea mea este cine plateste aceste daune, primarul ca persoana sau institutia primariei, si care este procedura pentru a-l face sa plateasca acesti bani.
Cel mai recent răspuns: justinn , utilizator 20:27, 11 Septembrie 2012
Trebuie sa apelati la un executor judecatoresc pentru a pune in aplicare hotarare civila obtinuta.
Daunele cominatorii nu va revin dvs. decat in masura in care dovediti daunele interese. Daca dovediti daunele interese, daunele cominatorii pot fi executate pana la concurenta daunelor interese.
Multumesc pentru raspunsuri, stiu ca daunele nu-mi revin mie, vroiam deasemenea sa stiu daca primarul ca persoana le plateste sau primaria, ca institutie. Multumesc!
Obligat sa plateasca este persoana/institutia aratata in dispozitivul hotararii. Din cele scrise de dvs in mesaj apare ca fiind obligat primarul.

Oricum trebuie sa puneti in executare acea hotarare prin intermediul unui executor judecatoresc, avand grija si la termenul de prescriptie.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune cominatorii omatcons omatcons Bună seara. Sunt în posesia unei hotărâri judecătoreşti irevocabile investită cu titlu executoriu contra instituţiei Primarului, pentru obligaţia de ... (vezi toată discuția)
Executare silita fond funciar ciosuion ciosuion Cum poate fi executata silit comisia comunala pentru punerea in posesie a unei suprafete de teren si pentru plata daunelor cominatorii si a daunelor interese , ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a daunelor cominatorii Andreea.B Andreea.B Salut, Am o hotarare prin care debitorul a fost obligat si sa plateasca daune cominatorii. Hotararea este legalizata si investita. Am citit si Decizia ... (vezi toată discuția)