avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de inchiriere

de cand isi produce efectele un contract de inchiriere daca el a fost inregistrat pe data de 04.09.2012 la finantele publice, iar perioada de desfasurare o are cuprinsa intre 15.07.2012- 15.07.2013,
Cel mai recent răspuns: anghelescuionut , utilizator 20:12, 11 Septembrie 2012
De la data convenita in cuprinsul contractului, asa cum au convenit partile. Pentru veniturile nedeclarate, anterioare inregistrarii la organul fiscal, se vor percepe penalitati si dobanzi.
hmmmm....multumesc pentru raspuns, dar legea civila nu dispune doar pentru viitor??nu poti la data incheierii unui contract(ex.01.01.2012), sa specifici o perioada de desfasurare anteriora fata de data la care ai incheiatcontractul(ex. 01.12.2009- 01.12.2010).in plus contractul trebuie inregistrat la 15 zile de la incheierea lui....ori daca nu s-a mentionadt data incheierii ci doar perioada, se prezuma ca data eincheierii contractului este data inregistrarii.
Se prezuma ca data incheierii contractului este data de incepere a contractului. Inregistrarea la AFP nu are nici o valoare de validitate, este doar o obligatie a proprietarului si daca este incheiat dupa 1 octombrie 2011 implica si faptul ca este titlu executoriu din momentul inregistrarii la AFP, dar atat.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala doru_d74 doru_d74 Buna...Nedeclararea si automat neplata, la termen, a impozitului pe venituri din cedarea folosintei bunurilor, inchirierea unui imobil catre o persoana fizica, ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere MIRITA IONEL MIRITA IONEL DACA FAC UN CONTRACT DE INCHIRIERE IN PREZENTA UNUI AVOCAT ESTE SUFICIENT CA ACESTA SA PUNA STAMPILA SI SEMNATURA SAU MAI TREBUIE SA SCRIE CEVA ? (vezi toată discuția)
Contract anaf retroactiv? danielkhan danielkhan Am dat in chirie un teren cu contract de inchiriere incheiat in iunie 2019, neinregistrat inca la ANAF. Plata se face intr-un cont mentionat in contract. ... (vezi toată discuția)