avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj sau prelungire CCC pe 3 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj sau prelungire CCC pe 3 ani

Buna seara,
Baietelul meu face in data de 16 sept 2 ani, dupa nastere la 2 saptamani de la nastere a fost diagnosticat cu tromboza venoasa de sinus sagital stanga (cheaguri sange la cap) din care a rezultat o usoara hemipareza pe partea stanga (mana si picior) plus picior plat valg - in urma controlului la ortoped - niciodata nu am fost indrumata sa-i scot un certificat de handicap - el recuperand (pana cand nu am intrebat kinetoterapeutul) - el face terapie de la 4 luni costurile fiind suportate de noi, sotul este in cautarea unui loc de munca - si nu am cu cine sa-l las pe cel mic si nici cu cine sa-l trimit la terapie, am sunat la firma la care am lucrat si i-am intrebat daca pot beneficia de somaj (ei si-au restrans activitatea - am lucrat casier iar una din cele 2 casierii a fost desfiintata) le-am explicat situatia familiei mele iar ei mi-au raspuns ca trebuie sa revin la munca ca nu au cum sa ma trimita in somaj si sa astept urmatoarele restructurari care vor fi in urmatoarele luni(1 -2... Ce pot face in situatia asta? Este tarziu sa incep sa intocmesc dosarul pentru prelungirea pana la 3 ani si ce presupune el?
Cel mai recent răspuns: sorinikia , utilizator 23:10, 12 Septembrie 2012
Pentru a prelungi CCC pana la implinirea varstei de 3 ani de catre copil si respectiv a indemnizatiei, copilul trebuie incadrat intr-un grad de handicap.De acest lucru se ocupa DGAPC, la recomandarea medicului specialist.Daca boala de care sufera puiul dvs se incadreaza in categoria dizabilitatilor pentru care se poate prelungi CCC inca un an, ati putea solicita angajatorului concediu fara plata pana in momentul in care aveti certificatul de incadrare in grad de handiap (2-3 saptamani ). Apoi, in baza acestuia, faceti cerere pentru suspenndarea CIM pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Oana Muresanu Oana Muresanu Imi pot prelungi concediul de la 2 ani la 3? Fetita mea a avut pana in prezent 4 episoade de bronsiolita si N raceli o gastroenterita si o enterocolita ... (vezi toată discuția)
Sot si sotie simultan in ccc cu copii diferiti ContSters466787 ContSters466787 Buna ziua, Sotia este in ccc cu primul copil care implineste varsta de 2ani in aprilie,dar este cu grad de handicap mediu cu prelungire pana la 3 ani, are ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu de maternitate pentru copil cu handicap de la 3 ani porkolabf porkolabf Buna ! La Multi Ani1 Se poate prelungi CIC pentru copil cu handicap de la 3 ani la 4 ani. In cazul in care raman insarcinata in aceasta perioada, beneficiez ... (vezi toată discuția)