avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua

Eu nu inteleg un lucru. Se presupune ca toti avocatii si judecatorii au la baza niste legi pe care trebuie sa le respecte. Atunci de ce atatea controverse in ceea ce priveste stabilirea unui verdict? Doar legea e lege si nu un text de literatura pe care sa/l interpretam si sa-l intoarcem pe toate partile. Oricum eu sunt de parere ca tatii ar trebui sa porneasca cu sanse egale in acordarea custodiei copilului. Eu stiu ca mama e mama, dar in cazul meu eu am fost mama in familie, pentru ca nevasta mea ii trinitea la vecini, iar eu veneam de la serviciu si trebuia sa ma duc sa-mi caut copiii, timp in care ea era cu amantul. Si recunosc ca eu am fost vinovat pentru ca nu am pus punctul pe "i". Dar nu puteam sa o bat sau sa o alung pentru ca nu imi sta in fire. Oare un judecator poate sa inteleaga vreodata cat am suferit eu? Cat de umilit am fost de patru ani incoace? Si am stat si am rabdat pentru copii deoarece stiam ca in caz de divort nimeni nu tine cont de mine sau de copiii mei? Ei ce vina ai ca mama lor are amant? de ce trebuie sa-si imparta copilaria cu amantul mamei si pe mine sa ma vada de doua ori pe luna? Daca mie mi-i dor sa-i vad seara de sera cine ma lasa sa-i vad? Trebuie sa intelegeti ca vorbim aici de vietile unor copii care nu au nicio vina de greselile adultilor. Eu nu pot intelege cum un judecator dupa doar trei sedinte poata sa decida ce e mai bine pentru copii. Este aberant, dar atata timp cat noi in calitate de parinti nu putem sa hotaram soarta copiilor nostri, ce pretentii avem de la un strain?
Este vina sistemului, dar in mare parte este vina noastra a oamenilor ca nu suntem capabili sa mentinem familia.
Acum unul dintre copii in varsta de 6 ani este la mine. Nevasta mea a venit la proces de la o distanta de 100KM si nici a trecut pe acasa ca sa vada copilil. Nici nu a intrebat de el. Ma intreb atunci: ce judecator are dreptul sa ii incredinteze copilul unei astfel de mame, daca o pot numi asa?
Cel mai recent răspuns: ContSters48964 , utilizator 16:17, 21 Ianuarie 2009
intotdeauna mama si tata pleaca cu sanse egale in instanta....
insa de cele mai multe ori castiga mamele , asta i tot
"Intotdeauna mama si tata pleaca cu sanse egale in instanta"...adica cu sanse egale in fata legii (care lege nu poate fi discriminatorie) , dar nu pleaca cu sanse egale in fata instantelor...o mare diferenta de nuanta.....si stiu ce zic , pentru ca sunt implicat intr-o asemenea lupta "echitabila", si stiu prin cate am trecut.
Castiga mamele pentru ca sunt in mod categoric favorizate de instante.Am citit zeci de hotarari date in spete cu minori, si favorizarea mamei este mult prea evidenta.Motivari de genul "este adevarat ca relatiile dintre mama si copil nu sunt asa de bune, dar se pot schimba pe viitor...." sau "este adevarat ca mama nu are conditii momentan, dar pe viitor va putea sa si le imbunatateasca....." , cred ca nu necesita comentarii , si nici nu cred ca veti gasi vreo motivare in tara asta in care sa se spuna "este adevarat ca relatiile dintre tata si copil nu sunt tocmai bune..." si copilul sa ii fie incredintat tatalui.
:( foarte adevărat, chiar dacă tatăl e ok si mama nu, tot mamei i se va da chiar dacă "a greşit", la ea se mai repară sau e scuzabil, la taţi însă niciodată nu e scuzabil nimic.
Trebuie să fie impecabili şi chiar şi aşa tot n-au şanse.
ªi nu e in interesul copilului, e orgoliul de femeie.
Un subiect f dezbatut vezi"dreptul de a fi tata" ,Mai poate fi dezbatut inca ani buni de aici incolo concluzia insa va fi aceasi "in romania tatal are dreptul doar de a plati pensie de intretinere".In cadrul proceselor de incredintare cei ce judeca sunt judecatori,care la rindul lor sunt oameni.Atunci cind intervine factorul uman,lasind la o parte coruptia care e boala generala,intervine subiectivismul,in acel moment nu mai poti astepta o judecata dreapta.Legea e interpretabila,domni avocati o sucesc pe toate partile,cei ce ai apara pe tati incearca sa o interpreteze in favoarea tatalui,dar ..ultimul cuvint nu legea il are ci judecatorul ,adica "omul".Din pacate am ajuns la aceasi concluzie ca si autorul topicului "dreptul de a fi tata" ,resemnarea e singura solutie,sa lasam capul jos si tot ce ne ramine de facut sa ne rugam ca ,copii nostri sa fie sanatosi,si sa il rugam pe dumnezeu sa le aline suferinta .Mi-as dori ca un judecator sa ajunga sa fie judecat de un copil atunci cind va intelege ca tatal lui nu este un monstru si chiar il iubeste,a facut totul sa ai poata fi alaturi,dar domnul judecator a dat o sentinta pt ca ....trebuia data,pentru domnul judecator nu e decit ...... o alta zi de munca.Din pacate ,lupta tatilor,e o lupta nedreapta,noi impotriva morilor de vint.Doar cind spui "sunt un tata care isi vrea copilu " usile iti sunt inchise,in romania e de neconceput .Pacat,pacat pentr ca cei afectati sunt copii si pe ei nu ai asculta nimeni.
Chiar traim in tara pe care o meritam,atunci cind viitorul ,sentimentele unui copil nu valoreaza nimic in fata institutiilor de judecata.........Dumnezeu sa ne ajute.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
ContSters48964, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie tata amne amne Buna revin cu o lamurire. Nevasta mea a semnat aceea foaie prin care imi incredinta un copil pentru ca ea a comis o ilegalitate : a luat unul dintre copii de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua fratele meu e in divort cu sotia,din cauza ca nu s ... hanah hanah Buna ziua Fratele meu e in divort cu sotia,Din cauza ca nu s au inteles dureaza mult.Ea a plecat de acasa de aproape un an deoarece avea amant si a vrut sa ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor tati_42 tati_42 Am o problema mare cu justitia mamei in romania. Sunt un tatal din germania si lupt pentru un program de vizitare minor. Acum am pierdut doua procese care au ... (vezi toată discuția)