Bună ziua,
Am o nelămurire, întrebare şi aş dori un răspuns ce să fac, cum să fac.
Sunt profesoară de religie din anul 1998, iar din 2003 titular, pe post în oraşul actual din 2ooo.
Până în 2008 am avut viaţa cum s-ar zice bună.. ca şi la o profesoară.
În anul respectiv dir. s-a schimbat la scoala cu clasele 1-8, cu felul în care s s-a efectuat schimbarea eu nu am fost de acord.
De atunci simt pe piele că am avut dreptate în această privinţă.
dar nu s-au oprit aici. De atunci au început "zilele negre"
An de an directoarea a făcut presiuni asupra mea- toate tertipurile posibile şi imposibile, orele nu mi le dădea, a venit in inspcţie la ore nu mi-a scris pe foaia de inspecţie nota ci m-a pus să semnez foaie albă...etc..
În anul 2o1o an fost nevoită să scriu la ISJ cu ceea ce face împotriva mea...
N-am primit nici un răspuns...Aceste fapte s-au săvârşit cu acordul "d-lui preot", care e susţinătoarea ei.
În anul următor cînd am primit evaluarea am văzut că nu mi-a acordat FB ci doar Bine deşi am muncit cum aş fi fost doar la o singură şcoală-serviciul şi ceea ce este scris în fişa postului le-am respectat...Dar nu conta pentru ea...
De atunci tot mai mult şi-s vărsat offul asupra mea...anul curent la ªcoala Altfel nu m-a lăsat să fac programul propus de mine.
Atunci când am ajutat la altă colegă nu ne-a lăsat să înscriem în condica de prezenţă.
În ianuarie mi-a comunicat că î-mi dă restrângere de activitate într-o şcoală unde sunt 8 clase şi paralel câte două pe nivel, "doar că ea cu el nu vrea"
Mai mult în ac. febr. soţul din cauza lor s-a spânzurat.... şi atunci fac toate cum vor ei... legal pt ei, eu ce pot face.... să tac... că ei sunt cei de care depinde viaţa mea....
Întrebarea mea este ce pot face, incotro să mă îndrept...răspuns de la Isj nu am primit cu toate că am scris...nimeni nu face nimic... numai linguşeala....
Mulţumesc pentru răspuns...
Eu zic ca primul pas era sa contestati calificativul, la CA al scolii, apoi la instanta. Directorii sunt in plina schimbare... in audienta la general n-ati fost?
Mi s-a spus să-i dau pace că se ştie cine este şi că directorul acordă orele suplimentare cui vrea, dacă eu am 18 ore de bază. Eu fiind prof de religie, orele de la clasa O şi de la I-a i s-a dat educatoarei, carew de fapt nu e prof de religie. Iar ora de la clasa VIII-a ţine preotul, doar pt. că "ţine ora fără plată" -dar de fapt nu aceasta este motivul adevărat, ci tine ora că dl preot nu -şi face treaba la parohie şi vrea să se impună ăn cadrul şcolii că aşa ţine toată garda de cadre did. din şcoală sub presiune- că nici unul nu spune la şedinţă împotriva activităţii lor.De fapt ea ca dir. a venit în şcoală cu dejucarea prevederilor legale...şi astfel toţi sunt puşi la tăcere. Cum zice careva ceva, cum zboară din şcoală "că e doar şcoala lor"...