avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Finantare pentru constructii
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Finantare pentru constructii

Am si eu o ointrebare: daca o institutie a solicitat fonduri pentru crearea de doua spatii (2 sali). Salile respective sunt intre doua cladiriri deja existente prin urmare constructorul a trebuit sa se limiteze la acel spatiu pentru care a facut proiect. Acum la finalizare cand a fost introdus mobilierul s-a constatat ca spatiul este prea mic. Astfel ca s-a facut un schimb: activitatea care trebuia sa se desfasoare in salile noi a fost mutata in alte doua sali mai mari si destinatia salilor mari schimbatat cu salile mici. Faptul ca s-a facut acest schimb este considerat deturnare de fonduri? este ilegala acesta modificare?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: Alex Dedu , Mediator 19:59, 12 Septembrie 2012
Conform art. 302^1 Cod Penal, schimbarea destinatiei fondurilor banesti sau a resurselor materiale, fara respectarea prevederilor legale, daca fapta a cauzat o perturbare a activitatii economico-financiare sau a produs o paguba unui organ ori unei institutii de stat sau unei alte unitati dintre cele la care se refera art. 145 (vezi Public), se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Daca aceasta fapta a avut consecinte deosebit de grave, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Din punctul meu de vedere si a definitiei date mai sus nu cred ca va incadrati in aceasta infractiune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finantare pentru constructii minanika minanika Am si eu o ointrebare: daca o institutie a solicitat fonduri pentru crearea de doua spatii (2 sali). Salile respective sunt intre doua cladiriri deja existente ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiei la casa de pensii si onorarea contractului de munca marta1965 marta1965 Buna seara,am o problema cu contractul de munca la firma unde am fost angajat ,cei de acolo nu au platit contributiile la casa de pensii,si nici nu au trecut ... (vezi toată discuția)
Compensare plati say say Buna tuturor Iata speta Exista un contract de cercetare intre noi si 5 parteneri. Intra banii de pe un proiect si partenerii trebuie platiti. Dintre ... (vezi toată discuția)