As avea si eu o nelamurire.Se poate divorta printr-o procura lasata de unul din parteneri unui avocat?El sustine ca a facut acea procura la notar si nu va trebui sa vina in tara la nici o dezbatere.Se poate?Din cate stiu eu este necesara prezenta partilor in fata judecatorului.
Va multumesc pentru raspuns
De regulă, soţii trebuie să depună împreună cererea de divorţ la biroul notarial. Prin excepţie, cererea de divorţ se poate depune şi prin mandatar cu procură specială autentică, însă doar la depunerea cererii de divorţ
Procura autentică de reprezentare trebuie să conţină elementele esenţiale de învestire şi să consemneze că există acordul soţilor referitor la toate elementele care atrag competenţa notarului public. În mandatul de reprezentare la depunerea cererii de divorţ se va menţiona că termenul comunicat mandatarului, conform art. 376 Cod civil, este termen în cunoştinţă pentru soţul reprezentat. Lipsa din mandatul de reprezentare a unuia dintre elementele menţionate în cererea de divorţ atrage respingerea ei.
Actiunea de divort se va introduce in instanta.In acest divort sunt direct implicata.Lucrurile stau in felul urmator: azi m-a anuntat ca introduce actiunea de divort eu fiind plecata din localitatea de domiciliu prin natura jobului.El trebuie sa plece vineri din tara.Din discutia purtata cu el am inteles ca a fost la un notar si a facut o imputernicire unei avocate.Eu i-am spus ca nu sunt de acord cu divortul in aceste conditii.Se mai aplica atunci articolul mentionat de Dvs?
in cazul in care ambii soti plecati in afara tarii care doresc divortul prin acord dar nu pot veni din cauza serviciului, se poate imputernici acelasi avocat pentru a le depune actiunea de divort si pt a-i reprezenta?...sau exista posibiliatatea sa divorteze prin acord la un consulat roman in tara respectiva ?
Divort la notar
ramonasava
buna. sunt casatorita si vrem sa divortam la notar la comun deacord problema e ca eu nu sunt in tara.din cate am inteles el nu poate sa depuna actele de divort ... (vezi toată discuția)