avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Sotia mea a intentat divort, invocand drept motiv art.373, cod civil, dupa o separare in fapt care la noi a durat mai bine de 5 ani. In 2008 a facut un credit pe numele meu, credit pe care nu-l mai recunoaste, pe care eu il am de achitat pana in 2016.
1.intrebare: Ce se intampla daca nu ma prezint in instanta la nici unul din cele 3 termene stabilite?
2.intrebare: Cum pot scapa de acel credit in instanta pentru ca nu exista "calea amiabila"?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: any26 , utilizator 11:51, 13 Septembrie 2012
trebuie sa va prezentati p[entru a va spune [pozitia fata de proces daca sunteti de acord sau nu cu divortul, altfel se vor audia martori si se va desface casatoria din culpa dvs. Dupa divort solicittai partajul daca nu ajungeti la un acord cu sotia sa preia creditul si la partaj se vor trece atat bunurile cat si datoriile.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare divort 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-o actiune de divort, este mai bine ca intampinarea sa fie introdusa impreuna cu o cerere reconventionala sau ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei costehard costehard Buna ziua Ma numesc X, am 48 de ani si sunt din Bucuresti Doresc sa desfac casatoria si as dori sa fac o intrebare in comunitatea avocatnet in speranta ... (vezi toată discuția)
Sotia nu doreste sa divortam, ce am de facut in situatia asta? adrian_1981 adrian_1981 sunt casatorit de 8 ani de zile nu avem copil.Relatia noastra nu mai merge nu ne intelegem eu fiind plecat mai mult timp in strainatate la munca.Ea lipseste ... (vezi toată discuția)